<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Erika Heiskanen

Kaiku vastaa

[fa icon="calendar"] 30.6.2011 12:36 Erika Heiskanen

Suomen hallituksen muodostamista oli mielenkiintoista seurata. Kaveruudet tulivat ja menivät ja välillä sanan säilä heilui - joillakin vauhdikkaammin kuin toisilla. Sitten piti taas hiukan ajatellakin asioita ja käyttäytyä fiksummin. Sanottuja sanoja ei kuitenkaan kukaan saanut takaisin. Miten nuo sanat mahtavat vaikuttaa yhteistyöhön jatkossa? Jotta yhteistyö toimii, on luottamusta toisiin osapuoliin oltava, eivätkä terävät kommentit ole omiaan rakentamaan vahvaa pohjaa. Tulevat presidentinvaalit ja kiusaus laukoa "totuuksia" kampanjoinnin aikana eivät tule helpottamaan hallituksen taivalta.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Kun ei tunnista tilannetta, ei voi harkita ja ratkoa

[fa icon="calendar"] 24.3.2011 16:34 Erika Heiskanen

Kirjoitin viimeksi ongelmanratkaisusta ja siitä, miten herkästi näemme rajoitteita ja esteitä ratkaisujen sijaan. Lähestymistapoina esillä olivat konvergoiva ja divergoiva ajattelu.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Eettistä osaamista johtoon

[fa icon="calendar"] 1.11.2010 18:53 Erika Heiskanen

Maailma kaipaa loistavia johtajia, joilla on etiikka kohdallaan. Koska kaikkea ei voida säädellä lakien avulla (maailma tulisi liian jäykäksi ja toisaalta, inhimillinen kekseliäsyys löytää aina porsaanreiät), on panostettava johtajien henkilökohtaiseen etiikkaan. Yksi yritys Yhdysvalloissa tähän suuntaan on Enronin ja muiden aikalaisskandaalien jäljiltä Yhdysvalloissa syntynyt säädös, jossa mm. vaaditaan toimitusjohtajaa henkilökohtaisella allekirjoituksella vahvistamaan tilinpäätöksen oikeellisuus.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki