lainaus_header_tausta.png

juuriharja_valk.svg

Executive Coaching

img-triangle-white.png

Organisaation johdossa on usein yksinäistä ja vastuu liiketoiminnan tavoitteista painaa

Johtajalla ei tunnu olevan aikaa pysähtyä ajattelemaan juuri sitä, mikä olisi kaikkein tärkeintä. Systeemin kompleksisuus ja yksityiskohtien lukumäärä edellyttävät syventynyttä, laadukasta ajattelua. Johdossa joutuu kantamaan asioita ja huoliakin, joita ei voi jakaa muiden kanssa. Omat haaveet ja kunnianhimoiset suunnitelmat eivät nekään aina mahdu yhteisesti jaettavien asioiden agendalle. Omia epävarmuuksia ei ole totuttu suuresti avaamaan. Kollegatkaan eivät aina uskalla haastaa ja tarjota vilpitöntä palautetta kehittämisen polttoaineeksi.

 

Executive coaching on haastava kehitysprosessi kokeneille johtajille

Innostavan ja yksilöllisen prosessin tavoitteet määritellään liiketoiminnan ja johtajan omien kehitystavoitteiden pohjalta. Coaching tarjoaa mahdollisuuden jakaa ja reflektoida omia ajatuksia vapaasti sekä tulla haastetuksi niiden asioiden suhteen, joita ei näe tai halua myöntää.

 

Coaching-tapaamisissa poraudutaan tavanomaisuuden tuolle puolen sellaisiin ajattelumalleihin, uskomuksiin ja asenteisiin, jotka vaikuttavat vahvasti johtamiseen ja liiketoiminnan tuloksiin. Tyypillinen prosessi on 4-6 kuukauden mittainen. Vaikuttavuuden vahvistamiseksi Executive coachingiin sisältyy seurantatapaaminen noin 3 kuukauden kuluttua varsinaisen prosessin päättymisestä.

Kokeile executive coachingia itsenäisesti ja lataa opas "Executive Coaching – 6 harjoitusta eettiselle johtajalle"

LATAA OPAS