Skip to content
JH-hero-executive-coaching

Johdon Coaching

Johdon coaching tarjoaa johtajalle mahdollisuuden jakaa ja reflektoida omia ajatuksia vapaasti sekä tulla haastetuksi niiden asioiden suhteen, joita ei näe tai halua myöntää.

Organisaation johdossa on usein yksinäistä ja vastuu toiminnan tavoitteista painaa. Johtajalla ei tunnu olevan aikaa pysähtyä ajattelemaan juuri sitä, mikä olisi kaikkein tärkeintä.

Systeemin kompleksisuus ja yksityiskohtien lukumäärä edellyttävät syventynyttä, laadukasta ajattelua. Johdossa joutuu kantamaan asioita ja huoliakin, joita ei voi jakaa muiden kanssa. Omat haaveet ja kunnianhimoiset suunnitelmat eivät nekään aina mahdu yhteisesti jaettavien asioiden agendalle. Omia epävarmuuksia ei ole totuttu suuresti avaamaan. Kollegatkaan eivät aina uskalla haastaa ja tarjota vilpitöntä palautetta kehittämisen polttoaineeksi.

Johdon coaching on kehitysprosessi kokeneille johtajille. Innostavan ja yksilöllisen prosessin tavoitteet määritellään liiketoiminnan ja johtajan omien kehitystavoitteiden pohjalta. Coaching tarjoaa mahdollisuuden jakaa ja reflektoida omia ajatuksia vapaasti sekä tulla haastetuksi niiden asioiden suhteen, joita ei näe tai halua myöntää.

Johdon coaching-prosessi koetaan usein tarpeelliseksi, kun

  • liiketoiminnassa ja/tai strategiassa on merkittäviä muutoksia
  • johtaja saa uuden vastuualueen tai uuden position.

Coaching-tapaamisissa poraudutaan syvemmälle sellaisiin ajattelumalleihin, uskomuksiin ja asenteisiin, jotka vaikuttavat vahvasti johtamiseen ja liiketoiminnan tuloksiin. Coaching-hetket koetaan arvokkaiksi pysähtymisen hetkiksi, jolloin voi jäsentää omaa ajatteluaan ja myös huomata erilaiset heikommatkin signaalit,

Johdon coaching-prosessit täydentävät myös erinomaisesti johtoryhmävalmennusta. Coaching antaa jokaiselle johtoryhmän jäsenelle mahdollisuuden keskittyä omaan johtamiseen sekä viemään yhteisesti sovittuja asioita paremmin käytäntöön kunkin omalla vastuualueella.

pikaopas

Lataa opas: Executive Coaching

Kuusi harjoitusta eettiselle johtajalle. Kokeile executive coachingia itsenäisesti!

PALAUTE ASIAKKAALTAMME

Haluatko keskustella tarkemmin?

Ota yhteyttä - autamme mielellämme.