Juuriharja blogi

Jenna Nordman

Ihmisoikeudet organisaatioiden vastuullisuustyössä

25.5.2022 10:42 Jenna Nordman

Ihmisoikeudet käsitteenä voivat tuntua vaikealta lähestyä, mutta niiden soveltaminen on laaja-alaisempaa ja usein myös arkisempaa puuhaa, kuin ensikädessä voisi kuvitella. Oletko tullut ajatelleeksi, että oikeus osallistua kulttuurielämään on ihmisoikeus ja monet yritykset edistävät tätä oikeutta positiivisesti tarjoamalla kulttuuriseteleitä?

 

Lue lisää
Erika Heiskanen

Seitsemän faktaa pakollisesta whistleblowing-kanavasta

26.4.2022 8:37 Erika Heiskanen

Whistleblowing-direktiivin soveltamisen ympärillä liikkuu erilaisia huhuja, luuloja ja vääriäkin väitteitä. Käyn tässä blogissa läpi 7 keskeistä faktaa pakollisesta whistleblowing-kanavasta.

Lue lisää
Tuula Virkkula

Projektijohtaja paljon vartijana

25.4.2022 11:45 Tuula Virkkula

Suomessa tehtävästä työstä reilu kolmannes tehdään projekteissa, rakennusalalla peräti 80%. Projektin tulokset syntyvät usein poikkiorganisatorisen ja moniammatillisen yhteistyön kautta. Organisaatioiden ja osaamisen rajapinnoissa toteutuvat monet yritysten suurimmista innovaatioista ja riskeistä. Projektijohtamisen strategista merkitystä lisäävät sen tuntuvat ja näkyvät vaikutukset yrityksen asiakas- ja henkilöstökokemuksissa.

Lue lisää
Jari Salo

Reflektointi on huipputiimiksi kasvamisen edellytys

5.4.2022 14:08 Jari Salo

Hyvän tiimin toiminta on parhaimmillaan intuitiivista – tuntuu, että hommat sujuvat kuin itsestään. Kun hyvin toimivalta tiimiltä kysyy, miksi se toimii niin hyvin, saa usein aika ympäripyöreitä vastauksia. ”Kaikki on vaan niin helppoa” tai ”Meillä on vaan niin hyvät tyypit”. Paradoksaalista kyllä, hyvään tyytyväisyys voi olla este huipuksi kehittymiselle, jos tiimillä ei ole riittävää tarkkanäköisyyttä oman toimintansa kehittämisen suhteen.

Lue lisää
Erika Heiskanen

Hofstede - organisaatiokulttuurin strateginen mittaaminen

28.3.2022 9:57 Erika Heiskanen

Eivätkö uudistukset etene halutulla tavalla? Tai riittävän nopeasti? Ovatko strategiset uudistukset kivuliaita, henkilöstö ei innostu? Tutkimusten mukaan vain noin 10 % strategioista toteutuu aiotulla tavalla. Uuden strategian luominen edellyttää useimmiten muutosta, myös yrityskulttuurissa. Kulttuurin muuttaminen on työlästä, joidenkin mielestä jopa mahdotonta. Voimme kokemuksesta sanoa, että mahdotonta se ei ole, vaikka vaatiikin pitkäjänteistä ja systemaattista työtä.

Lue lisää
Erika Heiskanen

Johtajana kehityt palautteen avulla

28.3.2022 8:15 Erika Heiskanen

Muistatko, kun opettelit kävelemään? Tai ajamaan polkupyörällä?
Se oli aluksi varsin hankalaa ja pyllähdyksiä sattui useammin, kuin olisi toivonut. Paria vuotta myöhemmin polvet olivat ruvella ja kyynärpäät mustelmilla yhä harvemmin. Nyt molemmat todennäköisesti sujuvat mutkattomasti, ellei ole alla jäätä tai liian kova tilannenopeus päällä. Myös johtajana pystyt kehittymään ja oppimaan palautteen avulla.

Lue lisää
Erika Heiskanen

Epävarmuudessa kärvistelystä kukoistukseen - resilienssiä voi oppia

23.3.2022 11:30 Erika Heiskanen

Epävarmuuden sietäminen ja ihmisten johtaminen muuttuvassa toimintaympäristössä vaativat esihenkilöiltä ja johtajilta huomion kiinnittämistä yhä enemmän ihmisiin. Osaamisen on uudistuttava. Epävarmuus ei tule poistumaan, vaan siitä on tullut kiinteä osa uutta normaalia.

Lue lisää
Erika Heiskanen

Neljä vinkkiä ilmoituskanavan hyödyntämiseen

22.3.2022 8:44 Erika Heiskanen

Monessa organisaatiossa ilmoituskanavan käyttöönottoon liittyvät valmistelut ovat parhaillaan työn alla. Samalla pohditaan keinoja, joilla saataisiin ilmoituskanavasta paras hyöty irti.
 
Tässä neljä toimenpidettä, joiden avulla huolehdit siitä, että ilmoituskanavasta on organisaatiolle aidosti hyötyä, eikä kanava jää vain hallinnolliseksi kuluksi.
Lue lisää
Rea Klingberg

Uudistuminen ja lepo — tasapainoisen elämän yin ja yang

16.3.2022 11:27 Rea Klingberg

Kevään saapumisen ja ulkona tulvivan auringonvalon myötä energiaa, uusia ajatuksia ja asioita tuntuu virtaavan elämääni. Pääsen haastamaan itseäni. Vaihtamaan perspektiiviä. Havainnoimaan ympäristöä uudesta näkökulmasta. Hakemaan uusia kerroksia coaching-työhöni.

Lue lisää
Tuula Virkkula ja Jari Salo

Taivas rajana - huipputiimin kehitys jatkuu koko sen olemassa olon ...

11.2.2022 8:56 Tuula Virkkula ja Jari Salo

Työ ja sen tekemisen tavat muuttavat muotoaan. Yhä useammin kyse on yhteistyöstä. Tiimit ovat virtuaalisia, moniammatillisia ja toimivat yli organisaation sisäisten ja ulkoisten rajojen. Tämä haastaa tekijöiden vuorovaikutus- ja tiimitaitoja.

Lue lisää

Pysy ihmisenä. Tilaa Juuriharjan blogi.

Pysy ihmisenä.
Tilaa Juuriharjan blogi.