Juuriharja blogi

Tuula Virkkula

Projektijohtaja paljon vartijana

25.4.2022 11:45 Tuula Virkkula

Suomessa tehtävästä työstä reilu kolmannes tehdään projekteissa, rakennusalalla peräti 80%. Projektin tulokset syntyvät usein poikkiorganisatorisen ja moniammatillisen yhteistyön kautta. Organisaatioiden ja osaamisen rajapinnoissa toteutuvat monet yritysten suurimmista innovaatioista ja riskeistä. Projektijohtamisen strategista merkitystä lisäävät sen tuntuvat ja näkyvät vaikutukset yrityksen asiakas- ja henkilöstökokemuksissa.

Lue lisää
Jari Salo

Reflektointi on huipputiimiksi kasvamisen edellytys

5.4.2022 14:08 Jari Salo

Hyvän tiimin toiminta on parhaimmillaan intuitiivista – tuntuu, että hommat sujuvat kuin itsestään. Kun hyvin toimivalta tiimiltä kysyy, miksi se toimii niin hyvin, saa usein aika ympäripyöreitä vastauksia. ”Kaikki on vaan niin helppoa” tai ”Meillä on vaan niin hyvät tyypit”. Paradoksaalista kyllä, hyvään tyytyväisyys voi olla este huipuksi kehittymiselle, jos tiimillä ei ole riittävää tarkkanäköisyyttä oman toimintansa kehittämisen suhteen.

Lue lisää
Tuula Virkkula ja Jari Salo

Taivas rajana - huipputiimin kehitys jatkuu koko sen olemassa olon ...

11.2.2022 8:56 Tuula Virkkula ja Jari Salo

Työ ja sen tekemisen tavat muuttavat muotoaan. Yhä useammin kyse on yhteistyöstä. Tiimit ovat virtuaalisia, moniammatillisia ja toimivat yli organisaation sisäisten ja ulkoisten rajojen. Tämä haastaa tekijöiden vuorovaikutus- ja tiimitaitoja.

Lue lisää
Annina Peisa ja Tarja Merikallio / Vison Oy sekä Tuula Virkkula ja Jari Salo / Juuriharja

Kuinka löytää tie riidasta rakentavaan ratkaisuun?

18.1.2022 18:21 Annina Peisa ja Tarja Merikallio / Vison Oy sekä Tuula Virkkula ja Jari Salo / Juuriharja

Ristiriitoja ja konflikteja esiintyy kaikkialla ihmisten keskuudessa ja ne ovat luonnollinen osa ihmisen elämää. Kehitysjännitteet, yhteistyön hankaluudet ja eri intressien väliset ristiriidat kuuluvat olennaisena osana myös hankkeisiin ja urakoihin, niiden toteutusmuodosta riippumatta. Tapahtumaketju, joka syventää ristiriidat ihmisten välisiksi vakaviksi konflikteiksi ja osapuolten välisiksi riidoiksi on helppo tunnistaa jälkeenpäin.

Lue lisää
Tuula Virkkula

Projektijohdon mentorointi tukee kokonaisuuden onnistumista

9.9.2021 12:21 Tuula Virkkula

Raide-Jokerin mentorointivalmennuksessa oli ilo havaita, miten tämä ikiaikainen yksilön kehitysmenetelmä vaikutti ei vain mentoroitavien avainhenkilöiden hyvinvointiin ja onnistumiseen,  vaan laajasti koko siihen hankekokonaisuuteen, jossa nämä henkilöt työskentelivät. Erittäin arvokkaaksi osoittautui myös se, miten osuvalla mentorien valinnalla ja paneutumisella pystyttiin kehittämään hankkeen ja sen taustaorganisaatioiden yhteennivoutumista.

Lue lisää
Jari Salo

Yhteistyökyvykkyys on huipputiimin ydinelementti

31.8.2021 10:26 Jari Salo

Huipputiimiksi kehittyminen ei ole helppoa. Urheilusta kiinnostuneet tietävät, miten paljon valmentajalta vaatii saada koottua voittava joukkue. Vaikka kaikilla pelipaikoilla olisi huippuosaaja, ei peli välttämättä kulje. 

Lue lisää
Jari Salo

Huipputiimin anatomia

23.8.2021 17:44 Jari Salo

Jos pysähdyt hetkeksi miettimään, tunnistat varmasti kuuluneesi työurasi varrella sekä huipputiimiin että keskinkertaiseen tiimiin. Luultavasti osaat myös helpommin eritellä, miksi yksi tiimi ei toiminut, kuin miksi toinen tiimi toimi. Usein ajatellaan, että syy on henkilökemiassa, mutta paremminkin kyse on usein hyvinkin käytännönläheisistä asioista, joita voidaan systemaattisesti kehittää ja parantaa.

Lue lisää
Tuula Virkkula

Seitsemän samuraita ja seitsemän oppia projektitiimin johtamisesta

31.5.2021 19:41 Tuula Virkkula

Akira Kurosawan Seitsemän samuraita on yksi lempielokuvistani. Se on myös elokuva, jonka tarina ja hahmot tulevat usein mieleeni projektitiimien ja projektijohtajien työtä seuratessa ja valmentaessa.

Lue lisää
Tuula Virkkula

Projektijohdon mentorointi

1.9.2020 9:36 Tuula Virkkula

On ollut pysäyttävää ja kunnioitusta herättävää olla todistamassa, kuinka jo kauan tunnettu yksilön kehitysmenetelmä - mentorointi – vaikuttaa! Ei vain niiden avainhenkilöiden hyvinvointiin ja onnistumiseen, joita mentoroidaan, vaan lisäksi laajasti koko siihen hankekokonaisuuteen, jossa henkilöt työskentelevät ja jopa heidän taustaorganisaatioidensa toimintaan. 

Lue lisää
Jari Salo

Destian, Swecon ja WSP:n allianssitiimi voitti Kalasataman ...

25.6.2020 11:06 Jari Salo

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa rakennetaan Kalasataman ja Pasilan välille raitiotie sekä lukuisia siihen liittyviä katualueita vuoteen 2024 mennessä. HKL:n johtokunta ja kaupunkiympäristölautakunta ovat valinneet hankkeiden päätoteuttajaksi tiimin Sörkan spora, jonka muodostavat Destia Oy, Destia Rail Oy, Sweco Infra & Rail Oy ja WSP Finland Oy – nimettyinä alihankkijoina Sweco Rakennetekniikka Oy, Sweco PM Oy, Sweco Ympäristö Oy ja Destia Engineering Oy.

Lue lisää

Pysy ihmisenä. Tilaa Juuriharjan blogi.

Pysy ihmisenä.
Tilaa Juuriharjan blogi.