Skip to content
Juuriharja Consulting Group Oy
Erika Heiskanen12.9.2023 7:591 min read

Johtamisvastuuta vuorovedoin – Juuriharjan oma johtamisen malli

Juuriharja on heti perustamisvuodestaan 2009 lähtien halunnut toimia ammattimaisesti, niin että myös suutarin lapsella on kengät. Meille on alusta alkaen ollut tärkeää, että toiminta on kestävällä pohjalla.

Yksi näistä elementeistä on vallan ja vastuun käsittely. Tästä esimerkkinä käynnistimme heti alussa ammattimaisen hallitustyöskentelyn ja valitsimme taitavan, ulkoisen hallituksen. Toimitusjohtajuus suunniteltiin vaihtuvaksi ja taloudenhoito rakennettiin läpinäkyväksi.

Uudistuminen ja uudistaminen, kasvun ja kehittymisen sykli

Johtaminen porukassa ja vuorovedoin tukee hyvinvointia, tuo hengähdystaukoja ja tilaa nähdä uusia kehittymisen ja kehittämisen mahdollisuuksia. Tauko johtamisvastuusta raikastaa ja tuo uusia ajatuksia, energiaa sekä näkymää Juuriharjan tulevaisuuden suuntiin ja mahdollisuuksiin.

Johtamisen kehittymisen ja kypsymisen lisäksi, johtajana toimiminen tuo uudenlaisia näkökulmia valmentajan ja konsultin rooliin. Johtajana toimiminen tuo etäisyyttäkin, ja mahdollisuuksia nähdä se osa omaa työtä uusin silmin ja sisällöin. Ja palaaminen valmentajan rooliin taas mahdollistaa keskittymisen itseä sytyttävään työhön. Tällä tavoin kasvua ja kehitystä tapahtuu kaikissa rooleissa.


juuriharja-yhteystieto

Aika kierrättää kapulaa

Nyt on jälleen aika kierrättää kapulaa ja vaihtaa vetovastuuta. Rea Klingberg on toiminut neljä vuotta veturina, ihmisten johtajana ja kehittäjänä.

Rea kuvaa omaa jaksoaan toimitusjohtajana näin:

Vuodet ovat olleet monella tapaa antoisia. Olen saanut poikkeuksellisen kokemuksen kriisiajan johtamisesta sekä ihmisten ja eteen päin menemisen tukemisesta epävarmuuden keskellä.

Näihin vuosiin on mahtunut monta ennen näkemätöntä käännöstä, kuten pandemia ja digiloikka. Toimintaympäristön epävarmuus ja voimakkaat muutostrendit ovat tuoneet haasteita ja uusia mahdollisuuksiakin, joista on jo kehittynyt uutta merkittävää digitaalista liiketoimintaa. Ajat ovat vaatineet tavanomaista enemmän sekä ihmisten, asiakkuuksien että uudenlaisten asioiden johtamista jatkuvasti muuttuneessa tilanteessa.

Nyt tuntuu hyvältä päästä täysillä keskittymään johtoryhmien kehittämiseen ja coachingiin sekä muuhun, monipuoliseen asiakastyöhön.

 

Uutta kohti yhdessä

Toimitusjohtajan vaihdos tuo aina myös uutta virtaa ja ajatuksia mennä eteenpäin. Perustajapartnerimme Erika Heiskanen ottaa vuorostaan kapulan ja vetovastuun. Erika kuvaa ajatuksiaan näin:

Maailman myllertäessä ympärillä on hurja mahdollisuuksien kirjo ja ennennäkemätön tarve palveluillemme: Johtajuus on murroksessa. Miten vahvaa eettisyyttä ja psykologista turvallisuutta työkulttuuriin kaivataan, miten yhteistyö on onnistumisen avain ja miten tärkeää onkaan havahtua varhain, jos jokin on pielessä. Ytimemme on siis kohdallaan, mutta uudistumista on aina myös tärkeä tehdä.

Johtamisen oivallusten lisäksi olemme jo perustamisvaiheessa innovoineet myös tavan toimia, rakenteen, jolla kehittäminen etenee. Säännölliset kehityspäivämme mahdollistavat kehittämisen suunnitellusti ja yhdessä. Samalla strategiset hankkeet etenevät, eikä niitä tehdä yksin “yötöinä”. Uutta syntyy siis väkisinkin!


Tutustu koko tiimiimme tästä. Otathan yhteyttä – katsotaan yhdessä, kuinka voimme parhaiten olla avuksi!

OTA YHTEYTTÄ


- Erika Heiskanen
tj., partner