<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Erika Heiskanen

Eettinen johtaminen edellyttää ajassa kiinni pysymistä

[fa icon="calendar"] 4.1.2017 13:04 Erika Heiskanen

Eettinen johtaminen on herkkyyttä nähdä, mitä ajassa tapahtuu ja miten eettisyyden määritelmä muuttuu ja elää. Koska määritelmä muuttuu välillä hitaasti ja välillä nopeasti, sen evoluutiota on haasteellista seurata. Ehkä juuri tästä syystä olemme viime vuosina saaneet lukea ylimmän johdon virhearvioinneista mediassa. On vaikea huomata niitä arkisia tilanteita, joissa käypä tapa toimia on muuttunut. Se, miten on toimittu ennen, ei enää olekaan hyväksytty tapa toimia. Useimmiten näissä asioissa tehdyt virheet eivät suinkaan johdu pahasta tahdosta vaan osaamattomuudesta tai ajattelemattomuudesta.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Eettinen johtaja ei ole sammakko

[fa icon="calendar"] 14.5.2015 15:15 Erika Heiskanen

Vanha tarina kertoo sammakosta, joka laitetaan kylmään veteen ja vettä lämmitetään hiljalleen. Lopulta sammakko tulee keitetyksi, mutta se ei itse huomannut missä kohtaa sen olisi pitänyt tehdä asialle jotain. Olisihan sammakko voinut hypätä kattilasta ulos, kun olisi vaan hoksannut tehdä niin.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Eettisten riskien hallinta, sääntöjen noudattaminen (compliance) ja toimintakulttuurin eettisyys

[fa icon="calendar"] 12.8.2014 10:06 Erika Heiskanen

Millaista eettisten riskien hallintaa olisi hyvä harjoittaa? Mikä olisi tehokkainta? Ja mitä sinä teet suojellaksesi sekä ihmisiäsi että bottom-lineasi?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Mitä tarkoittaa, että ”toimintakulttuuri voi joko estää tai edistää eettisesti oikein toimimista”?

[fa icon="calendar"] 4.4.2014 16:29 Jari Salo

Lähettifirman toimitusjohtaja saa kiukkuisen puhelun:
- Teidän kuskinne ajoi juuri punaisia päin ja melkein minun päälleni!!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Eettisyyden kehittäminen – tarvitaanko sellaista?

[fa icon="calendar"] 13.11.2013 10:55 Otso Jukarainen

Eettisen liiketoiminnan kehittämisen parissa saamme ko. teeman osalta nähdä hyvin vaihtelevalla tietoisuuden ja toimeentarttumisen tasolla olevia organisaatioita. Tämä vaihtelu pätee oman kokemukseni pohjalta toimialaan tai organisaation kokoon katsomatta. On melko yllättävä havainto, että suuressakin kokoluokassa samalla toimialalla toimii yrityksiä, joista toisessa kysytään; ”miksi eettisyyteen pitäisi erikseen panostaa?” ja toisessa ajatellaan, että ”tämä on sekä riskien hallinnan että liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamisen kannalta ainoa tie, toimimmehan luottamusbisneksessä”. Toki kummassakin esimerkkitapauksessa koetaan tärkeäksi toimia luottamuksellisesti ja kestävästi, lukuisten eri sidosryhmien odotuksiin samanaikaisesti vastaten. Vain ensiksi mainitussa kuitenkin koetaan olevan immuuneja ongelmille ja että eettinen toiminta tapahtuu itsestään.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Kun ei tunnista tilannetta, ei voi harkita ja ratkoa

[fa icon="calendar"] 24.3.2011 16:34 Erika Heiskanen

Kirjoitin viimeksi ongelmanratkaisusta ja siitä, miten herkästi näemme rajoitteita ja esteitä ratkaisujen sijaan. Lähestymistapoina esillä olivat konvergoiva ja divergoiva ajattelu.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Minä väitän

[fa icon="calendar"] 1.6.2010 13:54 Jari Salo

Eettiset kysymykset herättävät paljon mielipiteitä. Tässä muutamia väitteitä:

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Ai, mikä eettinen johtaminen?

[fa icon="calendar"] 26.5.2010 12:08 Erika Heiskanen

Eettinen johtaminen on lyhyesti sanottuna hyvää johtamista. Hyvä johtaja pitää huolta sekä ihmisistä että tuloksesta. Hyvä johtaja tekee siis työnsä hyvin!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki