<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Sari Puurtinen

Miksi ja miten kehittää omaa eettistä johtajuuttaan?

[fa icon="calendar"] 19.5.2016 10:45 Sari Puurtinen

Katarina Baer kysyy 15.5.2015 Hesarin Työ ja ura -kolumnissa toimivatko organisaatiot käytännössä niin eettisesti ja empaattisesti kuin mitä yritykset sivuillaan kertovat.  Onko työntekijöillä oikeasti mahdollisuus tehdä työssään ihmiskuntaa merkittävästi palvelevia asioita? Osoittautuuko eettisyys ja empaattisuus  silmänlumeeksi, paljastuuko sanojen takaa todellinen motiivi, työntekijöiden hyväksikäyttö?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Eettisyydestä kilpailuetu

[fa icon="calendar"] 7.2.2013 17:13 Erika Heiskanen

Eettisyydestä kilpailuetu

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Kestävän menestyksen tielle

[fa icon="calendar"] 12.11.2012 19:27 Erika Heiskanen

Viime vuosina suomalainen liike-elämä ja muut toimijat ovat heränneet keskusteluun eettisyydestä, moraalista ja laista. Syksyn aikana keskustelun polttopisteessä ovat olleet mm. Metson osingot ja irtisanomiset, Finnairin johtajavalinnat, Talvivaaran monet kysymykset, Linja-autoliiton vapaaliput, Liikenneviraston johtamiskäytännöt, verosuunnittelun ja veronkierron rajat sekä ihmisoikeudet ja työolosuhteet kehittyvissä maissa. Lista on pitkä. Vaalirahakysymyksetkään eivät vielä ole loppuunkäsiteltyjä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Asiakkaan toiveet vai omat näkemykset?

[fa icon="calendar"] 8.8.2012 9:39 Otso Jukarainen

Tuotekehityksessä on totuttua osallistaa asiakkaat innovaatioprosessiin. On siis oivallettu, että näin varmistetaan panostusten osuminen asiakkaiden odotuksiin, haluihin ja tarpeisiin. Myynnin ja myyjien kehittäminen on tässä asiassa jälkijunassa. En ainakaan itse ole törmännyt vielä moneenkaan yritykseen, joka olisi kerännyt asiakkailtaan tietoa siitä, mitä he erityisesti toivovat ja odottavat myyntihenkilöiltä ja ottaneet tämän osaamisen kehittämisen ytimeen.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Myynti-Huikkasesta Karppiseksi

[fa icon="calendar"] 14.9.2011 9:48 Otso Jukarainen

Kauppalehti kertoi eilen 13.9.2011 Perheleipurit Oy:n menestyksestä uuden hittituotteensa – Karppisen - siivittämänä. Karppinen on tuoteinnovaationa ihailtava – tuotteen lähtökohdaksi on otettu toimialan totuttujen pelisääntöjen uusiminen. Jos tuote ei ole sinulle entuudestaan tuttu, niin kerrottakoon, että leipä iskee vähähiilihydraattisuus –terveystrendiin (karppaus) kuin kuuma veitsi voileipämargariiniin. Karppinen sisältää minimaalisesti hiilihydraatteja, sen sijaan siinä on runsaasti proteiinia ja kuitua. Perinteisiä syitä vähentää leivän syöntiä ja siirtyä muihin ravintopitoisuudeltaan parempiin tuotteisiin ei siis vain ole kumottu, vaan niistä on tehty kilpailuetu. Uskomukseni mukaan moni terveellisyyssyistä leivän syöntiä rajoittanut sinänsä tykkäisi leivän syömisestä, jos se vastaisi paremmin hyvinvoinnin ja painonhallinnan tarpeisiin – näin Karppinen juuri tekee.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Eettisyys on vaikeaa

[fa icon="calendar"] 13.4.2011 14:17 Otso Jukarainen

Onko seuraava ajatusketju sinulle tuttu? Lähestulkoon aina - minä olen eettinen. Joskus ehkä myös - me olemme eettisiä. Melko usein – ”toiset” eivät välttämättä ole eettisiä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki