<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Sari Puurtinen
Henrika Franck

Terve organisaatio ajattelee

[fa icon="calendar"] 28.9.2016 11:15 Henrika Franck

Ystäväni kertoi äskettäin muuttuneesta elämäntyylistään: ”Olen alkanut treenata kolme kertaa viikossa, vähentänyt sokeria, jätin alkoholin puoleksi vuodeksi. Jaksan enemmän, luen enemmän, ajattelen enemmän“. Tämä saattaa kuulostaa naistenlehden kansikuvatekstiltä, mutta se sai myös minut miettimään terveyttä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Rea Klingberg

Kohti tavoitetta - ...vai takkuaako jokin?

[fa icon="calendar"] 23.9.2016 19:09 Rea Klingberg

Tavoite asetettu, ei muuta kuin askeltamaan ripeästi sitä kohti.

Njääh.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sirkku Heinonen

Hyvä paha erosopimus

[fa icon="calendar"] 1.9.2016 13:05 Sirkku Heinonen

Johtajankin uralla vain muutos on pysyvää. Toimintaympäristö, organisaatio, liiketoiminnan etiikka, ansaintalogiikka; kaikki muuttuvat jatkuvasti.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sari Puurtinen

Asioita ei voi hallita ja silti niistä voi selvitä

[fa icon="calendar"] 20.6.2016 12:19 Sari Puurtinen

Nietzschen väite; kaikki mikä ei tapa, vahvistaa, puhuttelee edelleen. Kärsimykset eivät tee ihmisestä parempia, vaikka vaikeuksista selviäminen näkyy elämän arvostusten, asenteiden ja toiminnan muutoksina. 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sari Puurtinen

Pelko pois, olemme samassa veneessä!

[fa icon="calendar"] 25.9.2015 17:43 Sari Puurtinen

Pelko pois, olemme samassa veneessä!

Kuluneen parin vuoden aikana lähes puolet yrityksistä ja 60 prosenttia julkishallinnon organisaatioista on toteuttanut organisaatiomuutoksen.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Murroksesta läpi

[fa icon="calendar"] 25.11.2014 13:17 Erika Heiskanen

Yritysten toimintaympäristö on vaikeassa murroksessa. Pitäisi löytää uusia tuotteita sekä yhä tuottavampia tapoja toimia samalla kun sääntely ja muut rajoitukset kiristyvät. Samanaikaisesti pitäisi myös olla läsnä omassa elämässä sekä huolehtia itsestä ja läheisistä ihmissuhteista. Joskus yritysjohtajilla voi myös käydä mielessä huoli koko firman tulevaisuudesta. Fakta on se, että yksin näiden haasteiden kanssa ei pärjää kukaan. Miten saada siis jokainen organisaatiossa sitoutumaan oikeisiin asioihin ja kantamaan vastuunsa kokonaisuudesta?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Meri Vehkapera

Muutosta muutoksen perään?

[fa icon="calendar"] 17.1.2013 15:05 Meri Vehkapera

”Meillä on tosiaan takana iso muutos”, aloitti eräs johtaja keskustelumme. ”Julkaisimme uuden organisaatiorakenteen viime syksynä ja haemme sillä synergiaetuja ja kustannussäästöjä, mutta ne eivät ole realisoituneet, koska ihmiset eivät toimi toisella tavalla”. Mietin, että näinhän se menee, eihän kukaan aloita suurta muutosta, ellei usko siitä olevan hyötyä. Tutkimuksista kuitenkin tiedetään, että fuusioiden ja isojen organisaatiomuutosten hyötyjä yliarvioidaan ja kulttuurin merkitystä muutoksen onnistumisessa aliarvioidaan.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki