<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Sari Puurtinen

We can work it out

[fa icon="calendar"] 15.11.2016 14:28 Sari Puurtinen

Olipa ilo osallistua Rajattoman Riemun Iltaan, Linnanmäen 2016 Gaalaan viime viikolla.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Meri Vehkapera

Muutosta muutoksen perään?

[fa icon="calendar"] 17.1.2013 15:05 Meri Vehkapera

”Meillä on tosiaan takana iso muutos”, aloitti eräs johtaja keskustelumme. ”Julkaisimme uuden organisaatiorakenteen viime syksynä ja haemme sillä synergiaetuja ja kustannussäästöjä, mutta ne eivät ole realisoituneet, koska ihmiset eivät toimi toisella tavalla”. Mietin, että näinhän se menee, eihän kukaan aloita suurta muutosta, ellei usko siitä olevan hyötyä. Tutkimuksista kuitenkin tiedetään, että fuusioiden ja isojen organisaatiomuutosten hyötyjä yliarvioidaan ja kulttuurin merkitystä muutoksen onnistumisessa aliarvioidaan.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Meri Vehkapera

Yrityskulttuurilla on merkitystä strategian toteutumisessa

[fa icon="calendar"] 15.8.2012 15:46 Meri Vehkapera

Kulttuuri on mielenkiintoinen sana. Laajimmillaan sillä viitataan kaikkeen ihmisen tekemään ja suppeimmillaan pelkkään korkeakulttuuriin. Sosiologiassa kulttuurin käsitteellä viitataan kaikkeen siihen, mikä on opittua ja mikä voidaan kielen välityksellä siirtää ihmiseltä toiselle ja sitä kautta siis myös sukupolvelta toiselle, esimerkiksi tapoja, uskomuksia, lakeja, tietoja ja taitoja. Kulttuuri nähdään myös erottelujen järjestelmänä, sillä sen avulla voimme luokitella ympäristöä, arvottaa itseämme ja muita sekä rakentaa identiteettiämme.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

7 eettisen kulttuurin murtajaa

[fa icon="calendar"] 16.3.2011 8:54 Otso Jukarainen

Eettistä kulttuuria voi olla haastavaa ja melko hidasta rakentaa, vastaavasti sen tuhoaminen onnistuu huomattavasti vaivattomammin. Tee oman organisaatiosi stressitesti ja poimi seuraavasta listasta teitä koskettavimmat kohdat:

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Sokeus ja hyvä johtaminen?

[fa icon="calendar"] 4.5.2010 10:37 Jari Salo

Olin toissaviikolla Vilnassa, laajamittaisen eurooppalaisen yhteistyöhankkeen käynnistystyöpajassa. Ahkeran ja fokusoidun hanketyön ohella keskustelimme paljon etiikasta, johtamisesta ja kulttuurien välisistä eroista. Mitä hyvä johtaminen on ja onko se erilaista eri kulttuureissa?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki