Skip to content
energisoiva uudistuminen
Erika Heiskanen6.11.2023 18:251 min read

Energisoiva uudistuminen vie murroksen läpi

Tuntuuko joskus, että mikään ei riitä? Toimintaympäristö on murroksen kourissa. Pitäisi löytää uusia tuotteita sekä yhä tuottavampia tapoja toimia samalla kun sääntely ja muut rajoitukset kiristyvät. Lisäksi haluat olla läsnä omassa elämässäsi sekä huolehtia itsestäsi ja läheisistä ihmissuhteistasi. Joskus käy mielessä huoli koko firman tulevaisuudesta.

Miten saada siis jokainen organisaatiossa sitoutumaan oikeisiin asioihin ja kantamaan vastuunsa kokonaisuudesta?

juuriharja-asiakkaamme

Muutosviestin vahvistaminen

On pitkä työ saada koko organisaatio innostumaan ja sitä kautta onnistumaan työssään. On tuskastuttavaa, jos lukuisten infojen ja intrassa olleiden viestien jälkeen saa edelleen kuulla, ettei asioista ole viestitty; prosessit, organisaatio ja sen strategia koetaan epäselviksi.  Muutoksessa on loputtomasti hoettava, kannustettava, puututtava, ohjattava ja välillä pinnistettäväkin.

Kaiken yrittämisen keskellä kriittinen palaute omasta johtamisesta tuntuu kohtuuttomalta, kun oma kokemus on, etteivät ihmiset näe itse vaivaa selvittääkseen asioita ja ottaakseen vastuuta. Onneksi toisinaan alaiset myös kiittävät ja rohkaisevat jaksamaan. Palaute on positiivinen merkki siitä, että ihmiset välittävät asioista ja uskaltavat ottaa niitä puheeksi.

Mitä minä tekisin toisin?

On elämän universaali ja kulunut lainalaisuus, että muutoksen pitää lähteä itsestä. Jostakin syystä muutosta etsiessämme, luonnostamme tuotamme yhä tarmokkaammin sitä vanhaa. Suuntaamme päättäväisyytemme niihin asioihin, joiden parissa olemme ponnistelleet jo aiemminkin, mutta oman kokemuksemme mukaan emme ole niissä täysin onnistuneet.

Se, jonka pitäisi ketteröityä, on huolissaan vakaudesta ja suunnitelmallisuudesta, ja se, jonka pitäisi vähän hidastaa, että muutkin ehtivät mukaan, yrittää tarmokkaasti lisätä vauhtia. Mitkä ovat sinun vakiotavoitteesi, joita toistat yhä uudestaan?

Miten uudistut aidosti?

Uudistuminen onnistuu parhaiten yhdessä. Keinoja, oivalluksia ja oppimista on parasta hakea niiden kanssa, jotka jakavat samat haasteet ja ymmärtävät toistensa todellisuutta. Samalla on järkevää hakea uutta niin, ettei jokainen kokeilu tarkoita samalla todellisen liiketoiminta- tai johtamisriskin ottamista, mutta on kuitenkin riittävän todellinen, jotta kehittyminen ei mene leikiksi tai paperiharjoitukseksi, jolla ei ole virkaa aitojen haasteiden keskellä.

Me Juuriharjassa olemme tunnistaneet nämä nykypäivän johtajien haasteet ja jäsentäneet keinoja aidon kehittymisen välineiksi. Lue lisää täältä.

New call-to-action