Skip to content

Erika Heiskanen

Toimitusjohtaja, partneri, laillistettu psykologi
SELKEYTTÄVÄ, LAAJASTI YMMÄRTÄVÄ, SYVÄLLINEN JA HILPEÄ

Erikalla on yli 20 vuoden kokemus organisaatioiden ja niiden johtamisen eettisyyden kehittämisestä. Työote on kohtaava ja paneutuva, huumorilla höystetty ja yhdessä sovittuihin tavoitteisiin sitoutunut. Erika kuuntelee huolella ja haluaa pitää kaikki mukana, jotta onnistuminen ja tulokset olisivat kestävällä pohjalla. Työtä ei tehdä työkalut edellä vaan asiakkaan tarpeista käsin.

Erikan laaja-alainen osaaminen johtamisen kehittämisestä, organisaation arvojen ja eettisten periaatteiden (code of conduct) kautta whistleblowingiin tuo syvyyttä ja laveutta työn tavoitteiden tarkasteluun ja osuvimpien keinojen valintaan. Erika auttaa hätäilemättä kriisinkin keskellä.

Erika 600x600

TÄRKEIMMÄT OSAAMISALUEET

 • eettisen johtamisen kehittäminen
 • whistleblowing
 • Code of Conductin määrittely ja juurrutus
 • arvojen määrittely ja juurrutus
 • strategiatyö
 • organisaatiokulttuurin kehittäminen
Erika Heiskanen 2000px width
”Käyttöönotto on nyt suoritettu ja täytyy kyllä todeta ettei mikään aikaisempi käyttöönotto ole mennyt yhtä kivuttomasti. Kiitokset!”
Janne TikkanenLounea

ERIKAN TAUSTAA

Erika on työskennellyt organisaatioiden ja johtamisen kehittämisen parissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Psykologina ymmärrys arvojen ja etiikan merkityksestä sekä ihmisten että organisaatioiden kestävän menestymisen kivijalkana on ollut kirkasta ja vain syventynyt vuosien mittaan. Vääryyden ja epäoikeudenmukaisuuden kokemukset etäännyttävät ja rikkovat sitoutumista, on kyse sitten työ-, esihenkilö- tai asiakassuhteesta.

 

Erika on kirjoittanut kollegojensa kanssa kirjan arvoista (v. 2003) sekä eettisestä johtamisesta (v. 2007). Vuonna 2009 Erika perusti yhdessä Jari Salon kanssa Juuriharjan. Vuosikymmen Juuriharjan toimitusjohtajana rikastutti ja syvensi näkemystä organisaatioiden johtamisesta. Sittemmin Erikan kynästä on syntynyt useita lukuja kirjoihin, sekä artikkeleita, kolumneja ja blogeja.

Ensimmäisen kerran Fakta-lehden kannessa Erika oli vuonna 2006 Juuriharjan eettisen johtamisen valmennusohjelman, Operaatio Juuriharjan ansiosta.

 

Johtamisen laatu on merkittävä tekijä organisaation onnistumiselle, mutta niin on kulttuurikin. Organisaatiokulttuurin eettisyyden kehittäminen, arvot, eettiset periaatteet sekä keinot nostaa väärinkäytöksiä esille, ovat vuosien saatossa saaneet yhä vahvemman roolin Erikan työssä. Viime vuodet ovatkin Erikalla menneet tiiviisti whistleblowingin parissa, Juuriharjan First Whistle -ilmoituskanavan rakentamisessa, lanseerauksessa, kehittämisessä sekä jatkuvasti yhä merkittävämmän lisäarvon tuottamisessa Juuriharjan asiakkaille. Hauskana yksityiskohtana kerrottakoon, että Erika on ”leanannut” jopa oman vaatekaappinsa.

KOULUTUS JA SERTIFIOINNIT

 • Laillistettu psykologi, PsM, Helsingin yliopisto, 1999
 • Työyhteisön kehittäjä ja työnohjaaja, Sosiaalipedagoginen instituutti, 2004
 • Hofstede culture scan, Hofstede Insights
 • Peili 360° toimintatyyliarviointi, Integro
 • Extended DISC toimintatyylin itsearviointi, Extended DISC Finland
 • GRC Professional, Open Compliance and Ethics Group (OCEG), Mefford Associates
 • GRC Auditor, Open Compliance and Ethics Group (OCEG), Mefford Associates
 • Last planner system (LPS), certified trainer, Lean Construction Institute
Erikan

BLOGIKIRJOITUKSIA

Ajatuksia eettisestä johtamisesta ja sen kehittämisestä, whistleblowingista ja sen roolista organisaation kehittämisessä - sekä monesta muusta päivänpolttavasta teemasta.