Skip to content
Operaatio Juuriharja: piirustusten valkouvaaminen
Erika Heiskanen8.4.2019 8:001 min read

Operaatio Juuriharja 2019 on käynnissä

Operaatio Juuriharja 2019 käynnistyi tiiviisti. Namibiassa lämpö tuli vastaan heti lentokoneesta laskeuduttuamme. Tutustuminen uuteen ja erityisesti itseen tapahtuu vieraassa kulttuurissa ja lentokenttäkäytännöt saattoivat meidän alkuun omalle matkallemme.


Ensimmäisenä päivänä heti yölennon jälkeen kävimme suurlähetystössä äänestämässä, hoidimme muita käytännön asioita ja kävimme läpi siihenastisia havaintojamme. Seuraavana päivänä matkustimme Namibian pääkaupungista kohti etelää, Marientaliin ja menimme tutustumaan tulevaan työmaahamme.

 

Operaatio Juuriharja 2019 alkaa yhtteisellä kokouksella


Perille päästyämme kävimme työmaan käynnistyskokouksessa, jossa tapasimme Namibia Housing Action Group and Shack Dwellers Associationin edustajat sekä paikalliset naiset, jotka rakentavat nyt itselleen kodin.

Operaatio Juuriharja tuo pienen rahapanostuksen rakennushankkeeseen sekä kuudeksi päiväksi työvoimaa. Sanomattakin on selvää, että on tärkeää, että projekti voi jatkaa itsenäisesti meidän jälkeemme. Kuudessa päivässä ei rakenneta kahtakymmentä taloa. Varsinkaan, kun ryhmämme ei ole koottu rakentamisen ammattilaisista vaan meitä on monelta alalta.

 

Operaatio Juuriharja: piirustusten valkouvaaminen


Ryhmää innosti, kun näimme, että taloista on olemassa piirrustukset. Ne tuntuivat tutuilta ja antoivat suuntaa tekemiselle. Niiden pohjalta jo hiukan suunniteltiin seuraavan päivän johtamista ja tekemistäkin. Tilanne kuitenkin muuttui aika lailla siitä, mitä näimme tutustumiskäynnillä ja mitä kohtasimme seuraavana aamuna.

Ensimmäisen päivän työnä oli perustusten kaivamista ja aamulla työt olivat jo täydessä käynnissä. Maa on kovaa ja kaivaminen vaatii sitkeyttä. Maa hakataan ensin hakuilla auki ja sitten irtomaa lapioidaan pois. Päivän johtajat olivat suunnitelleet meille työrytmin, jonka tavoitteena oli turvata työhyvinvointi ja sitä kautta tuottavuus läpi koko päivän.

 

Operaatio Juuriharja 2019: yhdessä lapiointi


Toisinaan lapiot heiluivat tasatahtiin paikallisten kanssa, vaikka usein jouduimmekin toteamaan, että meidän voimamme eivät riitä heidän kanssaan samaan.

 

Operaatio Juuriharjan ensimmäisen työpäivän tuotos

Päivän johtamisote ja -suunnitelma tuottivat tulosta. Ensimmäisenä päivänä saimme ensimmäisen talon perustuksia kaivettua jo pitkälle.

Illan palautekierroksella opimme itsestämme ja toisistamme. Tästä on hyvä jatkaa.

 

Vuoden mittaisen coaching prosessin sekä kahden viikon lähijakson Namibiassa sisältävä Operaatio Juuriharja leadership lab on valmennus kunnianhimoisille ja rohkeille johtajille.

Lataa valmennuksen esite ja tutustu Operaatioon syvemmin katsomalla webinaaritallenne Operaatio Juuriharja käytännössä ja Q&A.

New Call-to-action

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT