Skip to content
Erika Heiskanen8.4.2011 14:01< 1 min read

2. työpäivä: Valmista jälkeä

Torstaiaamu urkeni pilvisenä sateisen yön jälkeen. Näkymä toi helpotusta päivän uurastuksen ennakointiin. Ehkä fyysinen rasitus on kevyempi kantaa, jos aurinko ei paista täydeltä terältä. Toisena työpäivänä oli jo rutiinia ilmassa aamutoimien suhteen. Aurinkorasvojen, hattujen ja mustien kirjojen tsekkauslista meni kuin vettä vaan.

Päivän johtajina toimivat Eva ja Tuomas. Ensimmäinen tunnelmaa nostattava työmaakokous pidettiin jo matkalla ja työhön ryhdyttiin kovalla vauhdilla perille päästyämme.

Päivän johtamista haastoi toisinaan ikään kuin matriisissa toimivat PEACEn johtaja Hetty ja työmaata johtava Mr. Platt. Ohjeet ja toiveet vaihtelivat ja olivat hetkittäin jopa ristiriidassa näkökulmasta riippuen.

Päivän johtajat saivat meidät kuitenkin keskittymään työntekoon ja saimme paljon valmista aikaan. Etupiha tuli tasoitettua ja talon maalaus eteni kohti valmistumistaan. Ikkunanpuitteitakin saimme jo rapsutettua maalausta varten.

Koskettavien palautekeskustelujen jälkeen puhuimme omasta vastuusta ja vastuunkantamisen rajoista aiemman lukutehtävän pohjalta. Ei ole helppoa määritellä miten pitkälle missäkin tilanteessa kantaa vastuuta tapahtuman tunnelmasta, lopputuloksista ja jälkitunnelmista. Joskus tekee mieli antaa takaisin, vaikka se pilaakin hetken tai lisää väärinkäsitysten pitkää listaa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT