Skip to content
Nainen kirjoittaa puhelimella
Erika Heiskanen1.11.2020 17:451 min read

Whistleblowing-kanava pakolliseksi, mitä haasteita se tuo

EU-direktiivi tuo nyt erityistä suojaa ilmoittajalle eli whistleblowerille. Aiemmin käytetyt sähköpostikanavat tai intranet eivät enää riitä.

Kaikkien vähintään 50 henkilöä työllistävien organisaatioiden on järjestettävä vaatimukset täyttävä, anonymiteetin teknisesti varmistava ja turvallinen ilmoituskanava sekä hallinto. Velvollisuus koskee myös julkista sektoria sekä yli 10 000 asukkaan kuntia.

 

Mitä hallinto tarkoittaa

 
Hallinto tarkoittaa kaikkea sitä, mitä kanavan “ympärillä” tapahtuu: miten kanavaa itseään käytetään, miten ilmoittajia informoidaan ja miten kanavan kautta tulevaa informaatiota käsitellään. Hallinto tarkoittaa käytännön tasolla myös mm. vahvoja (HR-)prosesseja, joiden avulla voidaan tarvittaessa osoittaa, että esimerkiksi joskus haastavat suorituksen johtamisen toimenpiteet eivät ole kostotoimenpiteitä.
 

Pitääkö meidän reivata kulttuuri uusiksi

 
Joskus on aika havahtua siihen, että on tarpeen hieman päivittää käytäntöjä ja varmistaa, että kaikki totutut tavat kestävät tarkastelua vaikkapa julkisuudessakin, erityisesti nyt, kun ilmoittamisen mahdollisuuksia lisätään. Satojen projektien kokemuksella autamme muotoilemaan toimintakulttuuria, tuoreuttamaan työotetta ja rutiineja tähän päivään. Mennyttä ei kannata surra, katsotaan yhdessä eteenpäin.
 

Onko tämä valtava ICT-hanke

 
Juuriharjan First Whistle -ilmoituskanava on ajantasainen ja luotettava ratkaisu EU-direktiivin vaatimusten täyttämiseen. Pilvipalveluna Juuriharjan First Whistle on helppo ottaa käyttöön. Prosessi on sujuva, nopea ja kustannustehokas. Itse kanava ei myöskään aiheuta päänsärkyä käyttäjilleen, koska se on helppokäyttöinen, luotettava ja tietoturvallinen. 
 
Pitkä kokemuksemme tuo turvaa erilaisissa käänteissä ja olemmekin saaneet runsaasti kiitosta siitä, että meidän kanssamme on sekä sujuvaa että turvallista toimia, eikä otsaa tarvitse rypistää.
 

First Whistle -ilmoituskanava on

  • säädöstenmukainen
  • tietoturvallinen
  • helppokäyttöinen ja kustannustehokas
  • GRC-ammattilaisten käsialaa, jossa lisäksi hyödynnetään psykologista osaamista vahinkojen rajaamiseksi
  • Suomessa kehitetty ja rakennettu, suomalaisessa omistuksessa
  • räätälöitävissä tarpeidenne mukaan 

 

Varaa demo-aika suoraan kalenteristamme

niin käydään yhdessä läpi sekä kanava että sen käyttöönottoon liittyvät kysymykset. Jos on kiire, saamme käyttöönoton toteutettua viikossa.

VARAA DEMO

 
Erika Heiskanen
partneri
 

Voit myös aloittaa tutustumisen First Whistlen omalta sivulta:
https://www.juuriharja.fi/whistleblowing-ilmoituskanava-first-whistle
 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT