Skip to content
Sari_Puurtinen.jpg
Sari Puurtinen15.11.2016 14:281 min read

We can work it out

Olipa ilo osallistua Rajattoman Riemun Iltaan, Linnanmäen 2016 Gaalaan viime viikolla.

Lauluyhtye Rajattomalle ääni on rajaton. Avausbiisi ”We can work it out” näytti meille kaikille, miten luovasti ja rennosti yhteen hioutunut lahjakas tiimi toimii ja mitä riemua he yhdessä a cappella -laululla pystyvätkään tuottamaan. 

Tunnelma oli katossa ja lisää riemua luvassa. Lasten Päivän Säätiö on 65 vuotta ylläpitänyt ja kehittänyt Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja suomalaiselle lastensuojelutyölle. Hyvin on huvipuiston kehittämisessä onnistuttu; vuonna 2015 lastensuojelutyölle lahjoitettiin 4,1 miljoonaa euroa ja nyt pistettiin paremmaksi lahjoittamalla 4,3 miljoonaa euroa lastensuojelutyöhön. 

Linnanmäen tulosta ei ole taottu hikisessä nyrkkipajassa, vaan tulos on syntynyt hauskanpidolla. Illan aikana ei jäänyt epäselväksi, etteikö vuosien saatossa olisi myös huviteltu. Muistot suomen ensimmäisistä popcorneista, ulkoilmakonserteista, vuoristoradan kurveista, hilpeistä opiskeluajan vapuista ja ensisuudelmista nostivat hymyn itse kunkin huulille. Kovasti iloittiin kauniista puistosta, värikylläisestä ympäristöstä, uusista härveleistä, pidentyneestä kaudesta ja hyvästä ruokalistasta. Hyvää pelisilmää omaavia nuoria hupimestareita kiitettiin kovasti ja aiheesta. Arvostan vieläkin sitä, kuinka metrin mittaisen kuopuksen epätoivoinen parkuminen palkittiin ylimääräisellä, jos toisellakin karuselli-kierroksella. 

"We can work it out” kuvastaa Rajattoman lisäksi hyvin myös Linnanmäen toimintakulttuuria, reipasta tekemisen meininkiä ja iloista mieltä. Perhosvaikutusten merkitykseen ja hyvään asiakaskokemukseen ja jokaisen hupimestarin vastuun kantamiseen uskotaan vahvasti. 

Yhteinen päämäärätietoinen tekeminen, pieniin merkityksellisiin asioihin puuttuminen, toisen aito kohtaaminen, reipas ja iloinen tuen tarjoaminen tuottaa hyvää mieltä niin antajalle kuin saajallekin. Perhosvaikutuksiin uskominen lisää kykyä nähdä asioita muiden kannalta ja antaa rohkeutta puuttua monimutkaisiinkin tilanteisiin ratkaisuja etsien ja uutta tekemistä luoden. 

Niinpä. Minkälaisiin asioihin puuttumalla itse kukin voi rakentaa rajatonta riemua ympärilleen, itsensä ja muiden hyväksi? 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT