Skip to content
kalen-emsley-99660-unsplash
Rea Klingberg11.8.2017 8:451 min read

Viisi tapaa valmistaa mielesi hyviin tuloksiin

Osallistun ensi viikolla kansainväliseen coaching-seminaariin. Meiliin pompsahti juuri ennakkoinfoa tapahtumasta. Infopaketissa oli myös ohjeita mielen valmistamiseen, jotta tilaisuudesta saa mahdollisimman paljon irti. Vinkkejä oli haettu huippu-urheilijoiden keinoista: visualisointi, ankkurointi ja oikean mielentilan hakeminen.

kalen-emsley-99660-unsplash

Aloin miettiä, millaisia mielen valmistautumisrituaaleja esimiehet ja tiimiläiset kaipaavat, jotta loman jälkeinen aika ja syksy olisi tuloksekas. Tässä muutamia konkreettisia keinoja, joita kannattaa kokeilla yksin ja/tai yhdessä:

1. Pysähdy

Rauhoita mielesi ja vietä hetki hiljaisuudessa. Mieti, mikä sinulle on työssä arvokasta ja minkä isompien tavoitteiden eteen haluat tehdä työtä.

2. Kuvittele

Ajattele tilannetta, jossa hommat rullaavat hyvin ja tuloksia syntyy. Kun jokin nyt tahmealta tuntuva asia on maalissa. Miltä se tuntuu? Mitä silloin tapahtuu? Mitä hyviä vaikutuksia asialla on?

3. Päästä itsesi helpolla

Älä purista mailaa liiaksi. Kepeällä, rennolla otteella syntyy myös hyviä tuloksia. Säätele käyttämääsi voimaa. Muista taukojen ja erilaisen tekemisen merkitys. Yllätä aivosi uudella.

4. Älä päästä itseäsi helpolla

Tutkiskele ja haasta omaa ajatteluasi ja ajatuksiasi. Ajatus on syntynyt jossakin hetkessä johonkin tarpeeseen, nyt sen perusta saattaa olla jo vanhentunut. Millaisia periaatteita, malleja ja uskomuksia ajatustesi takaa löytyy? Mihin perustat päätöksesi? Mistä kannattaa päästää irti? Miten nyt kannattaa ajatella?

5. Päästä irti

Kevennä mielen lastia ja päästä irti vanhasta. Mieti, milloin on oikea aika luopua siitä, mikä on tuonut sinut ja teidät tähän pisteeseen. Mihin tarvitsette nyt erityistä rohkeutta?

Tuloksekasta vuotta!

 

Ps. Lisää ajattelua haastavia harjoituksia löytyy materiaalistamme Executive coaching - 6 harjoitusta eettiselle johtajalle. Kokonaisuuden tarkoituksena on auttaa kehittymään edelleen johtajana ja ihmisenä.

Executive Coaching -opas

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT