Skip to content
Operaatio Juuriharja valmennusryhmä pukeutuneena perinteisiin nama-heimon asuihin
Erika Heiskanen13.4.2019 8:451 min read

Operaatio Juuriharja: Viimeinen päivä työmaalla

Operaatio Juuriharja -valmennuksen kuudennen työpäivän johtamispari käynnisti päivän rennolla energialla ja tunnelmaa tsempaten. Ei sitä olisi uskonut etukäteen, mutta matkasimme työmaalle laulamalla täysin palkein kasaripoppia. Tiilenteko käynnistyi korvamatojen kanssa.

Viimeinen työpäivä helteisellä rakennustyömaalla


Päivän johtosääntönä oli tehdä työtä niin, että jaksamme. Työparit vastasivat toisistaan ja sen lisäksi myös jokainen itsestään. Haluttiin varmistaa, että viimeisenä fyysisen työn päivänä ei satu haavereita.

Hetken päästä pomot pyysivät kehittämisideoita työvuorotukseen ja löysimmekin tavan, jolla useampi voi osallistua työhön samanaikaisesti, rasitus on kevyempi ja tiiliä syntyy tasaiseen tahtiin.

 

Lisää tiiliä!

 

Ennen lounasta kävimme tutustumassa viereiseen hökkelilkylään eli epäviralliseen asumisalueeseen. Sinne ei tule sähköä, eikä vettä. Näkymät olivat karut.

Peilasimme, miten saapuessamme työmaaalueellemme siellä olevat, vuosi sitten rakennetut talot, olivat vaikuttaneet kovin vaatimattomilta. Olimme rakentamassa samanalaisia taloja lisää.

 

Hökkelikylän asumuksia

 

Ensimmäisenä päivänä se veti hiljaiseksi, että kahden huoneen talon makuuhuoneessa nukkuivat isovanhemmat ja kaikki lastenlapset, joista lapset nukkuivat filtin päällä lattialla. Nyt näimme yhden huoneen peltihökkeleitä, joissa olot olivat vielä vaatimattomammat.

 

Operaatio Juuriharjassa

Operaatio Juuriharja 2019

Operaatio Juuriharja Namibiassa 2019

 

Viimeinen työpäivä jatkoi kulkuaan ja tuli aika kiittää yhteistyökumppaneitamme ja opettajiamme. Saimme paljon kärsivällistä ja vähäeleistä opastusta tiilenteon saloihin.

 

On aika kiittää yhteisestä puurtamisesta

 

Ihmisten asenteesta kertoo paljon se, että yhteisön naiset halusivat pitää kanssamme kokouksen työrupeaman päätteeksi.

Agendalla oli viisi asiaa: mitä olimme saaneet aikaiseksi, minkälaista tukea olimme saaneet heiltä, mitä heidän pitäisi meidän mielestämme kehittää, miten he voisivat paremmin tehdä yhteistyötä, sekä tehdyn työn laatu. Kävimme eritellysti kaikki kohdat läpi ja he tekivät muistiinpanoja.

He halusivat kiittää meitä ja me jäimme kyllä sanattomiksi. Saimme paikallista käsityötä lahjaksi, jokaiselle jotakin, mitä ei kaupasta saa: perinteisen nama-heimon asun. Uskomaton kunnianosoitus.

 

Operaatio Juuriharja valmennusryhmä pukeutuneena perinteisiin nama-heimon asuihin

Paikalliset työkaverit saivat lahjaksi Operaatio Juuriharjan tiimipaidat

 

Lopulta oli se vaikein hetki, piti sanoa "hei hei” ja lähteä kohti majapaikkaa ja illan palautesessiota. Huomisen vapaapäivän jälkeen matkamme jatkuu kohti aavikkoa ja saatujen palautteiden reflektiota.

 

Vuoden mittaisen coaching prosessin sekä kahden viikon lähijakson Namibiassa sisältävä Operaatio Juuriharja leadership lab on valmennus kunnianhimoisille ja rohkeille johtajille.

Lataa valmennuksen esite ja tutustu Operaatioon syvemmin katsomalla webinaaritallenne Operaatio Juuriharja käytännössä ja Q&A.

 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT