Skip to content
(c)Jari_Salo__DSC7969
Jari Salo4.10.2019 10:151 min read

Vain palaute mahdollistaa kehittymisen

Johtaja saa hyvin harvoin, jos koskaan, täydellisen rehellistä ja pyyteetöntä palautetta omasta työstään. Annettukin palaute sisältää yleensä vähintään ketunhäntiä, piiloagendoja, rivien välissä olevia toiveita tai jopa suoria vaatimuksia.

(c)Jari_Salo__DSC7969.jpg

Omassa työyhteisössä palaute on aina varovaista

Vaikka olisi kuinka hyvä ja luotettava suhde omiin työntekijöihinsä tai kollegoihinsa, niin täysin pyyteetöntä palautetta ei johtaja voi omassa työyhteisössään kuitenkaan saada. Tämä siitä yksinkertaisesta syystä, että ollessaan samassa työyhteisössä, ihmisillä on aina jossain määrin oma intressi mukana kaikessa vuorovaikutuksessa. 

Kyse ei välttämättä edes ole oman edun tavoittelusta tai tietoisesta palautteen vääristelystä. Työyhteisössä ihmisten välisessä kommunikoinnissa vaikuttaa nimittäin aina vähintään alitajuisesti se, että annetulla palautteella on, tai voi olla, jonkinlaisia seuraamuksia kyseiseen vuorovaikutus- tai valtasuhteeseen.

Rehellinen palaute koukuttaa

Operaatio Juuriharja -valmennukseemme osallistuneet johtajat ovat kuvanneet jääneensä ”koukkuun” valmennuksessa saatavaan palautteeseen. Operaatio Juuriharjassa jokainen osallistuja saa palautteen toiminnastaan niin muilta ryhmäläisiltä kuin meiltä valmentajilta - joka päivä. Valmennuksessa annettava palaute on aina linkitetty henkilön itse itselleen asettamiinsa ja muille kertomiinsa tavoitteisiin, joten palaute osuu aina siihen, mihin johtaja haluaakin saada ymmärrystä itsessään.

Operaatio Juuriharja on kehittymisen luksusta

Ennen kaikkea Operaatio Juuriharjassa saatava palaute on poikkeuksellisen vilpitöntä. Kaikki ovat tulleet valmennukseen kunnianhimoisena tavoitteenaan oppia itsestään ja johtamisestaan jotain aidosti uutta. Kaikki ymmärtävät, että vain muilta tulevan havainnoinnin ja palautteen avulla voi todella oivaltaa jotain. Kaikki haluavat olla jakamassa oivallustaan muiden osallistujien kehittymisen hyväksi. Eikä kenelläkään ole sidoksia tai piiloagendoja kenenkään suhteen. Niinpä kaikki saavat palautetta, joka on aitoa, suoraa, rehellistä ja kohti omaa kehittymisen ydintä. Tämä on Operaatio Juuriharjaan osallistuneiden johtajien mielestä todellista kehittymisen luksusta.

Haluatko lisätietoja?

Haluatko lisätietoja osaamisen kehittämisestä ja Operaatio Juuriharja-valmennusohjelmasta? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.

New call-to-action

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT