Skip to content
Jari Salo18.2.2006 12:02< 1 min read

Tervehdys keskimaasta

Juuriharja-joukko on kaksi viimeistä päivää kulkenut Sri Lankan keskiosissa. Ajoimme nk. Hill Countryn halki Nuwara Eliyaan, jossa yövyimme viime yön. Maisema on nimensä mukaisesti vuoristomaista vihreää kukkulaa, joka on täynnä uskomattomia määriä teeviljelmiä. Yöpaikkamme oli 2000 m merenpinnasta, mikä tarkoitti suorastaan palelemista aiempaan viikkoon verrattuna. 
Tänä aamuna jatkoimme taas vuoristoa alaspain, vierailimme teetehtaalla ja päädyimme Kandyyn. Matkan ajan oppaamme Kumara kertoi meille eläväisiä tarinoita Sri Lankan kulttuurista ja historiasta, aitosavolaisella suomen kielella! Kulttuurikylpy jatkui illalla tutustumalla Kandyn tärkeimpään pyhiinvaelluskohteeseen Temple of Toothiin, jossa säilytetaan Buddhan hammasta. Näimme myös kansantanssia ja tulella kävelyä... Tätä kaikkea ja aiempaa kokemaamme olemme purkaneet keskusteluharjoituksissa. Juuriharjalaiset ovat nyt aloittaneet kaiken sen materiaalin työstämisen, jota matkamme monet vaiheet ovat heidän ajatteluunsa tuottaneet.

Keskeinen kysymys kahtena viime päivänä on ollut: mitä oivalluksia kokemani ja tekemäni asiat ovat synnyttäneet suhteessa omaan työhöni ja johtamiseeni?

Huomenna matka jatkuu kohti Colomboa, jossa odottavat taas toisenlaiset virikkeet.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT