Skip to content
Jari Salo14.3.2008 3:021 min read

Neljäntenä työpäivänä

Ensimmäisen kerran työmaapalaveri pidettiin vasta työmaalla. Toimintatapa rauhoitti sekä aamiaisen että ajomatkan työmaalle. Osana palaveria oli verryttävä aamujumppa musiikin tahdissa. Matkalla työmaalle saimme tervehtiä strutseja, jotka pörhistelivät sulkiaan aamuauringossa.

Hauikset tekivät kovasti töitä, kun tiiliä kannettiin kadunvarresta ylämäkeen pihalle. Samanaikaisesti tiiliä ladottiin pihalle kuvioinnin mukaisesti ja valmista pintaa syntyi. Tiilet eivät ole aivan tasakokoisia, joten latoja sai olla tarkkana, ettei kuvio mene sekaisin. Tiiliä lähelle kantavalta apurilta pyydettiinkin erityisen ohuita, paksuja, suoria ja kieroja vuoronperään. Kaikesta huolellisuudesta huolimatta aina välillä piti pyytää laatoittaja Michaelin apua kuvion oikaisemiseksi. Kun me emme tarvinneet apua, Michael ja hänen esihenkilönsä Mr. Platt tasoittivat pohjaa ja varmistivat, että kaadot ovat oikein.

Poistetun levyaidan tilalle tulevan muuratun aidan pohjaa piti karhentaa. "Kuviointia" tehtiin eri tavoin kilkuttelemalla vanhan aidan runkoa. Pienenkin jäljen tekeminen vaati voimaa ja työvuoroja pitikin vaihtaa tiheästi.

Lounastauko pidettiin täydessä mitassaan ja ruokailun jälkeen saimme ottaa kymmenen minuutin mittaiset tirsat. Se teki ihmeitä. Läheisestä Lydian kaupasta haettiin vielä limpparit jälkiruuaksi ja se tuntui AIVAN välttämättömältä.

JAS_2990_Operaatio

JAS_2985_Operaatio

 

Päivän aikana täytettiin myös ahkerasti noin kymmenen neliön aluetta, joka piti nostaa samalle tasolle muun pihan kanssa. Kottikärryllinen toisensa perään siirtyi kadunvarresta pihalle ja juomatauoista piti pitää tarkkaan huolta. Hiki lensi ja kädet sekä jalat saivat tiukkaa treeniä.

 

Illalla työpäivän purku avasi näkökulmia ja herätti uusia ajatuksia. Päivittäin saamme oivalluksia itsestämme, toimintatavastamme ja johtamisen merkityksestä eri tilanteissa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT