Skip to content
WhatsApp Image 2019-04-07 at 23.51.11-2-1
Erika Heiskanen10.4.2019 8:001 min read

Operaatio Juuriharja: Mikä on työmme tärkein arvo?

Työnteko sunnuntaina on poikkeuksellinen ratkaisu täkäläisittäin. Kaikista yhteisistä keskusteluista huolimatta aamu alkoikin hämmennyksellä, kun jouduimme haalimaan työkaluja kasaan ja tietoa siitä, minkä porukan kanssa teemme tiiliä. Yhtä yllättäen tilanne selkisi, kuin se oli syntynytkin. Pääsimme työn alkuun.

 

Operaatio Juuriharja 2019

 

Tiilitehdas käynnistyi ja kiviä alkoi syntyä.

Jatkuvasti muuttuvat tilanteet ja väsynyt työvoima olivat johtajille haastavia. Työntekijät tekivät omavaltaisia ratkaisuja ja viestit eivät oikein kulkeneet. Työvoiman osallistaminen päätöksentekoon helpotti ja sujuvoitti tekemistä.

 

Tiilitehtaan tuotantoa


Päivän mittaan mietimme, miten parhaiten autamme paikallisia.

Onko meistä eniten apua, jos teemme ankarasti tiiliä? Vai pitäisikö paukut laittaa tuotantoprosessin kehittämiseen? Tai yhteisön auttamiseen parempaan yhteistyöhön? Entä työturvallisuus, miten autamme siinä?

Vai ovatko ideamme naiveja ja ulkopuolelta tulevien besservisseröintiä?

 

Operaatio Juuriharja: Väsynyttä työvoimaa

 

Iltapäivällä osallistuimme yhteisön jokasunnuntaiseen kokoukseen.

Olimme valmistelleet osuutemme ja saaneet ajatuksemme ja huolemme muotoiltua kysymyksiksi, jotka saatoimme antaa kokouksen pohdittavaksi.

 

Operaatio Juuriharja: työmaakokous

Illan keskusteluissa mietimme, millainen johtaminen toimii, miten taklataan organisaation siiloutumista ja miten parhaita käytäntöjä jaetatan. Sekin synnytti pohdintaa, miten usein yritämme hoitaa asioita kuntoon, mutta se jää yrittämiseksi.

Miten tasapainoilla riittämisen ja riittämättömyyden, sekä loppuunsaattamisen ja keskeneräisyyden sietämisen välillä?

 

Operaatio Juuriharja: Juomatauon paikka

 

Operaatio Juuriharja leadership lab on valmennus kunnianhimoisille ja rohkeille johtajille, johon kuuluu vuoden kestävä coaching-prosessi sekä kahden viikon lähijakso Namibiassa hyväntekeväisyystyötä tehden.

Lataa valmennuksen esite ja tutustu Operaatioon syvemmin katsomalla webinaaritallenne Operaatio Juuriharja käytännössä ja Q&A.

New Call-to-action

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT