Skip to content
xenia-bogarova-416743-unsplash
Erika Heiskanen29.5.2018 15:081 min read

Lean leader - tuottava ja kukoistava johtaminen

Useimmat yritykset menevät metsään ennen kuin edes pääsevät alkuun. Lean-menetelmää lähestytään innoissaan, opetellaan työkaluja ja haetaan nopeita voittoja. Sitten tuskaillaan sen kanssa, että lean ei leviä organisaatiossa, muut eivät innostu ja työkaluosaaminen happanee muutamissa lean-saarekkeissa.

Lataa pikaopas Lean Leadership - tuottavaa johtajuutta!

xenia-bogarova-418991-unsplash

Mitä pitäisi tehdä toisin?

Pitäisi johtaa toisin. Niissä organisaatioissa, joissa lean tarttuu, leviää ja tuloksia syntyy, on yksi yhteinen nimittäjä: johtaminen. Lean leviää, tuo tuloksia ja innostaa, kun johto on sisäistänyt lean filosofian - kyllä, filosofian - ja elää ja hengittää sitä, haluaa toteuttaa leania omassa johtamisessaan.

Yksi ei vielä ole monta

Kun yksi yksikkö onnistuu ja saa vertaansa vailla olevia tuloksia aikaan, muiden on pakko huomata ja ottaa vähintäänkin kantaa tilanteeseen. Silloinkin tarjoutuu vielä muille johtaryhmän jäsenille tai muille liiketoimintayksiköiden vetäjille mahdollisuus todeta, että “hyvähän noiden on, koska…, mutta ei toimi meillä”. Mutta heillä on vähintäänkin yhtäläinen mahdollisuus innostua ja lähteä kehittämään itseään ja omaa johtamistaan. 

xenia-bogarova-416743-unsplash

Autamme sinua onnistumaan

Vaikka olemme onnistuneesti tukeneet organisaatioita saamaan huipukkaita tuloksia aikaan omalla lean-matkallaan, on ollut haastavaa jäsentää lean-johtamisen valmennusta, sellaista, johon itsekin uskoisimme kuin vuoreen. Kiusaus käydä läpi työkaluja ja käytäntöjä on suuri. Eikö se riittäisi, että otetaan haltuun peruskäsitteet ja työkalut, väännetään PDCA:ta A3:lle ja virtautetaan prosesseja, lasketaan optimaalinen wip ja löydetään hurmioittava tahtiaika?

Psykologinen osaamisemme on kuiskuttanut korvaamme, että ei riitä. On oltava rehellinen ja löydettävä jotain parempaa.

Nyt uskomme, että olemme löytäneet jotain parempaa. Lataa opas ja tutustu ajatuksiimme. Sisältö on tavallaan tuttua, mutta näkökulma on mielestämme ratkaisevasti parempi, osuvampi ja enemmän avuksi.

Jätä soittopyyntö, niin jutellaan lisää.

xenia-bogarova-412455-unsplash

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT