Skip to content
Marientalissa tiilitehtaan työ jatkuu taas huomenna.
Erika Heiskanen12.4.2019 7:451 min read

Operaatio Juuriharja: Johtaminen fokuksessa

Viides Operaatio Juuriharja -valmennuspäivä alkoi railakkaalla ohjeistuksella ajomatkalla työmaalle. Päivän teemaksi annettiin rakkaus ja sen osoitukseksi määriteltiin välitön palaute. Meille kerrottiin myös, että päivän aikana on tarkoitus toimia itseohjautuvissa työpareissa. Tämä ilahdutti ja energisoi.

Operaatio Juuriharja: Betonimylly löydetty!


Matkalla kohtasimme kaikkien haaveidemme kohteen: betonimyllyn. Se herätti paljon enemmän mielenkiintoa kuin eri antiloopit, kuten oryx tai kudu, ja auto piti pysäyttää ja peruuttaa, jotta kaikki saattoivat tarkastella betonimyllyä huolella. Mylly oli peräti sähkökäyttöinen ja herätti ihailua.

 

Päivän tiilitehdas käynnistyy Operaatio Juuriharjassa

 

Oivalluksia työstä ja panostusta johtamiseen

Työmaalla työparit saivat ottaa hommat haltuun ja tiilitehdas käynnistyi.

Työtapa on kehittynyt niin, että viimeinen sekoitus tehdään kottikärryissä, jolloin massan määrä on pienempi ja helpompi sekoittaa, minkä vuoksi lopputulos on varmemmin hyvin sekoitettu ja korkealaatuinen. Lisäksi massaa ei mene hukkaan, kun osa siitä ei jää maahan.

Johtajat keskittyivät johtamaan ja haastoivat itseään pysymään erossa tiilenteosta. Panostus johtamiseen näkyi ja tuntui. Johtajille avautui uudenlaisia näkymiä, kun katse ei ollut kiinnittynyt tiilimuottiin tai lapioon.

 

Hierontaa jumiutuneille lihaksille

 

Kehonhuolto

Raskas työ rasittaa lihaksia. Päivien mittaan olemme pitäneet pieniä jumppia ja venyttelytuokioita kehomme helpotukseksi.

Pieni jumi pääsi silti yllättämään. Onneksemme apu oli lähellä ja lihakset saivat osaavaa kyytiä.

 

Mustakantisiin muistikirjoihin kirjoitetaan ylös paljon palautetta muille osallistujille.


Yhteistyö

Monessa kohtaa olemme pähkäilleet ratkaisuja paikallisten kanssa. Tämä iltapäivä oli erityisen painottunut rakennustyön etenemisen miettimiseen.

Miten saadaan mitattua suorakulmat, perustukset vesivaakaan ja tulevien sadevesienkin juoksutusta on pohdittu. Miten työ tehdään niin, että se kestää käyttöä, säätä ja olosuhteita?

Sloganimme on High quality is low costHuomenna työ jatkuu.

 

Marientalissa tiilitehtaan työ jatkuu taas huomenna.

 

Operaatio Juuriharja leadership lab on valmennus kunnianhimoisille ja rohkeille johtajille, johon kuuluu vuoden kestävä coaching-prosessi sekä kahden viikon lähijakso Namibiassa hyväntekeväisyystyötä tehden.

Lataa valmennuksen esite ja tutustu Operaatioon syvemmin katsomalla webinaaritallenne Operaatio Juuriharja käytännössä ja Q&A.

New Call-to-action

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT