Skip to content
_jas0071
Erika Heiskanen30.3.2009 11:001 min read

Iloisia värejä

Aamun ensivärit olivat sekavat: Suomessa kellot siirtyivät kesäaikaan ja älykkäät kännykkämme, jotka toimivat herätyskelloinamme, tekivät sen automaattisesti. Koko jengi heräsi tuntia liian aikaisin ja ihmetteli unenpöppörössä ristiriitaa muiden kellojen ja kännykän kellon välillä. Vähitellen joka huoneessa välähti, mistä on kysymys, ja pää iskettiin takaisin tyynyyn. Siihen astisen unen laadusta riippui ilmeen valoisuus itse kunkin kasvoilla aamiaispöydässä.

Työpäivä starttasi riehakkaasti: oman henkilökohtaisen tavoitteen laatiminen päivälle annettiin tehtäväksi jo automatkalle aamiaispöydästä työmaalle. Jokainen sai pohtia tavoitettaan vartin verran ja sitten se hiottiin päivän johtajien kanssa. Aamuvenyttelyn yhteydessä jokainen kertoi oman tavoitteensa koko ryhmälle.

Johto kertoi, että sunnuntai huomioidaan tunnelmassa ja tekemisen meiningissä. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että työt tehtiin tehokkaasti ja ilolla.Takaisin majapaikkaan lähdimme tuntia aikaisemmin ja käytimme illan palautteeseen enemmän aikaa. Työtämme vauhditti iloinen virrenveisuu, joka kaikui lähistöjen pienistä kirkoista. Myös Otjomuise Day Centressä pidettiin kirkonmenot.

Päivän aikana tree housen eli puumajan rakentaminen eteni ja runko saatiin pystyyn.

Screen Shot 2018-08-16 at 15.10.53

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leikkikentän reunustukseksi suunniteltu aita vanhoista auton renkaista ja tolpista saatiin valmiiksi ja iltapäivällä pääsimme jo maalaamaan aitaa iloisilla väreillä. Työ oli antoisaa, kun samalla näki koko ajan, miten työ tuotti tulosta ja saimme valmista aikaan. Lisäksi ilahdutti se ajatus, että kun lapset maanantaina tulevat paikalle, he yllättyvät iloisen värisestä aidasta. Oma tunnelmamme oli korkealla ja työt sujuivat vauhdikkaasti.

Päivän pomot pitivät aktiivisesti huolta jokaisen tehtävistä, työturvallisuudesta ja juomisesta. Jämäkkyyttä, joustavuutta ja lämpöä itse kunkin työotteessa harjoiteltiin tuloksekkaasti. Edistyimme taas pätkän matkaa myös lähentymisessä paikallisten kanssa. Kenties teimme myös kulttuurisen läpimurron: päiväkeskuksen johtaja tuli hetkeksi maalaamaan kanssamme.

Screen Shot 2018-08-16 at 15.11.05

 

 

 

 

 

 

 

 

Illan palautteet ja illalliskeskustelut syvenivät taas edellisestä illasta. Kävimme harvinaisen avointa, suoraa ja rehellistä keskustelua. Keskinäisessä välittämisen ilmapiirissä on nähtävästi mahdollista saavuttaa mitä tahansa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT