Skip to content
Jari Salo12.2.2007 14:011 min read

Hajautettu asiantuntijaorganisaatio perjantaina

Viimeisenä työpäivänä johtamisvastuussa olivat Ulla, Marja-Leena ja Seppo. Päivää väritti kova paine saada osuutemme töista tyylikkääseen päätökseen. Johtajien valitsema kompetenssikeskeisen hajautetun asiantuntijaorganisaation malli toimikin tähän päivään hyvin. Kukin johtaja oli omassa työpisteessään ja kutsui osaajia ryhtymään työhön kanssaan. Sekä motivaatio että työmoraali olivat korkealla ja jälki sen mukaista.


JAS_1231_Operaatio
Päivän yksi kohokohdista oli meille tarjottu kunnianosoitus: saimme lounastaa lastenkodin rehtorin omassa kodissa. Soimme hyvällä ruokahalulla maukasta ruokaa ja sekä emäntä etta isäntä vaikuttivat oikein tyytyväisiltä.

JAS_1351_Operaatio

Päivän tunnelmaa leimasi haikeus. Työtämme seuranneet lapset jäisivät jatkamaan omaa arkeaan, kun me lähdemme. Olisimmeko voineet tehdä vielä enemmän? Miten voisimme auttaa jatkossa? Mitenkähän käy sen pienen ujon tamilityton tai sen herttaisesti hymyilevan pienen pojan?


Meille järjestetyssä päättäjäisseremoniassa saimme nauttia lasten lauluista ja tanssiesityksista. Ujous sai monen pienen esiintyjän luomaan katseensa kattoon yleisön sijaan. Mekin saimme viihdyttää yleisoa omalla versiollamme hämä-hämä-häkista, johon liittyivat niin orkesteri kuin lapsetkin.

Muistimme myös osaltamme rehtoria, henkilökuntaa ja lapsia. Lahjan saamisesta ei täällä ole tapana tehda suurta numeroa, eikä tehty nytkään. Rehtori nosti saamansa lahjan samantien sivuun ja ohjelma jatkui. Siitä paatellen, miten nopeasti loput lapset juoksivat muista tehtävistään paikalle, olivat jakamamme keksipaketit selvasti mieleen. Halusimme nimenomaan ilahduttaa lapsia ja tehda heidän olonsa arvostetuksi ja se tuntui onnistuvan.

Illalla vietimme rakennustyon loppumisen kunniaksi kurssijuhlaa rannalla. Hiekalle tehdyssä nuotiossa valmistettiin meille herkullista kalaa, kanaa, lihaa, katkarapuja... Hyvin tehdyn työn jälkeen kyllä maistui!

Projekti jatkuu meidän jalkeemme, lastenkotiin tulee lisää paikallisia rakennusmiehiä ja työt tehdään päätokseen seuraavan parin kuukauden aikana. Halukkaat voivat ryhtyä tämän Halpatotan lastenkodin sekä Lotus Hill -projektin kummeiksi ja pitkäjänteisiksi tukijoiksi. Lisätietoa osoitteessa www.positiivarit.fi

JAS_1199_Operaatio

 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT