Skip to content
_jas0263
Erika Heiskanen30.3.2009 11:001 min read

Epävarmuudesta epäselvyyteen

Aamulla saimme verrytellä viiden minuutin kävelyllä ja pienellä venyttelyllä kävelyn päälle. Lämmittely toteutettiin jo ennen työmaalle lähtöä ja kankeat raajat kiittivät tästä vetristelystä. Jatkuvassa fyysisessä rasituksessa kolmas päivä on perinteisesti se rankin, jolloin rento ja lämminhenkinen lämmittely tuli tarpeeseen. Jotkut väittävät, että kolmantena päivänä henkinenkin rasitus alkaa näkyä.

 

Johtajat käynnistivät työmaaneuvottelut paikallisten asiantuntijoiden kanssa heti saavuttuamme. Me muut odottelimme syrjemmällä ja yks kaks taustalta alkoi kuulua laulua. Radiolähetys oli ensimmäinen uskomus äänen lähteestä, koska laulu tuli moniäänisenä harmonioissa.

Uteliaina lähdimme seuraamaan ääntä ja kävi ilmi, että ääni kantautui kuitenkin työmaamme Otjomuise Day Centren toisesta huoneesta. Yllätys oli erityisen suuri, kun kävi ilmi, että ääni oli lähtöisin alle kymmenestä henkilöstä. Meidät kutsuttiin mukaan ja asetuimme innoissamme takariviin kuuntelemaan lahjakasta laulua. Johtajien hämmästys oli suuri, kun he saivat työmaaneuvottelut päätökseen ja koko porukka oli hävinnyt jonnekin.

Päivän mittaan päästiin myös käsiksi työntekoon, mikä oli tällä kertaa kovan työn takana. Saimme hajanaisesti erilaisia tehtäviä paikallisilta ammattilaisilta ja tehtävien sisältö vaihteli lennossa.

 Screen Shot 2018-08-16 at 15.07.08

Tree housen pylväiden pystytys oli monivaiheista mittailua vaativa ja neljännen tolpan pystytys ylsi melkein jo farssiin, kun kuopan syvyyttä lisättiin kerta toisensa jälkeen viettävässä maastossa. Lopulta tolppa oli pystyssä ja tasassa muiden kanssa.

 

Screen Shot 2018-08-16 at 15.07.53

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaiherikkaan päivän päätteeksi käydyssä palautekeskustelussa tultiin moneen otteeseen aamupäivän katoamistemppuun ja siihen liittyviin tuntemuksiin ja seuraamuksiin. Oman tilansa vaati myös edellisten päivien palautteiden ja niiden seurausten reflektointi. Palautteiden pohjalta oli muokattu omaa toimintaa monin tavoin päivän aikana ja käyty rankkojakin prosesseja. Palautteet rakentuvat jatkumoksi ja haastavat meitä aidosti pohtimaan omaa toimintaamme johtajina.

Illan mittaan viitattiin myös edellisen illan urheuksiin, jolloin olimme illallisen jälkeen nauttineet innokkaina - omaksi yllätykseksemme - paikallisista hyönteisistä, sirkoista ja kuoriaisistakin niitä kuvaten ja kosketellen. Siinä monen ötökkäkammo hellitti hetkeksi. Rohkeutta on ja sitä voi käyttää monenlaisissa tilanteissa. Silloin, kun ei heti toimi säikähdyksestä, voi hetken harkita ja toimia sitten siten kuin tahtoo, ei siten kuin olisi intuitiivisesti reagoinut.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT