Skip to content
_DSC6509pieni copy
Rea Klingberg15.3.2017 20:491 min read

”En voi ymmärtää, miten mun päästä on tullut näin hyviä ajatuksia” Kokemuksia ICF Finlandin ja SPR:n coaching-yhteistyöstä

Olin yhtenä coachina mukana Suomen Punainen Ristin ja ammatticoachien järjestö ICF Finlandin yhteistyössä, jonka tarkoituksena  on tukea Punaisen Ristin vapaaehtoistyöntekijöitä ja vahvistaa heidän johtajuustaitojaan ammatticoachien avulla.

Coaching-asiakkaani oli Satu, erään paikallisosaston puheenjohtaja ja pitkän linjan SPR:läinen. Coaching ei ollut hänelle aiemmin tuttu kehittämisen muotona, mutta tästä huolimatta Satu lähti liikkeelle uteliaalla ja avoimella mielellä. Coachingin tavoitteena oli virkistää toimintaa ja aktivoida vapaaehtoisia ottamaan laajemmin vastuuta yhteisestä tekemisestä.

ICF:n määritelmän mukaan coaching on kumppanuutta ajattelua herättävässä ja luovassa prosessissa, joka inspiroi asiakasta henkilökohtaisen ja ammatillisen potentiaalinsa täysipainoiseen hyödyntämiseen.

Satu oli yhteistyömme tuloksiin omien sanojensa mukaan ”supertyytyväinen.” Hän oppi käyttämään coachingia oman ajattelunsa kirkastajana ja yllättyi, millaisia tuloksia oma mieli pystyi tuottamaan sopivasti haastettuna.

Johtamisen käytännöt  jäntevöityivät ja Satu löysi uusia keinoja sitouttaa avainhenkilöitä toimintaan sekä laajentaa aktiiviporukkaa. Muutama aivan uusi toiminta-ajatuskin syntyi ja alkoi elämään. 

Itselleni oli hienoa saada kurkistaa syvemmälle SPR:n toimintaan ja saada kuulla, miten monimuotoisesti auttamisen halu konkretisoituu eri ikäisten ihmisten iloksi joka viikko mm. ensiapuryhmien työssä, läksyhelpeissä, vaatekeräyksissä ja vanhusten kerhoissa.

Valoisaa kevättä kaikille – ja erityisesti SPR:n upeille vapaaehtoisille - toivottaen,

Rea

PS. SPR:n ja ICF Finlandin yhteistyö jatkuu, katso lisätietoja täältä

PPS. Coachingia voi harjoitella myös itsenäisesti. Olemme koonneet kuusi Executive Coaching harjoitusta, joiden avulla voit haastaa itseäsi pysähtymään ja ajattelemaan tavalla, joka toteutuu harvoin arkielämässä, harjaannuttaa eettisen johtajan tärkeää metataitoa, itesereflektiota sekä kehittää johtajuuttasi ja tätä kautta myös johdettaviesi tuottavuutta sekä hyvinvointia.

Executive Coaching opas

 

 

 

 

 

 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT