Skip to content
chill-1839867_1920
Sirkku Heinonen16.7.2019 13:021 min read

Chief Being Officer ja muita kesäisiä ajatuksia

Työkavereideni mielestä voisin olla titteliltäni Chief Being Officer (CBO). Myönnetään, täyttäisin roolin mallikelpoisesti. Olen nimittäin hyvä olemaan. Ja kun meillä Juuriharjassa on yhtenä strategisena kärkenä HaaS – Happiness as a Self Service, tämä sopisi hyvin.

chill-1839867_1920

Naurattaa, mutta oikeastaan kyse on paljon vakavammasta asiasta. Useissa esimiesvalmennuksissamme puhumme hyvinvoivasta mielestä. Mistä se koostuu, mitkä asiat ovat hyvällä mallilla ja missä asioissa olisi eniten petrattavaa. Petrattavissa asioissa kärkikolmikkoon - usein jopa ykköseksi - nousee tavoitteeton aika. Haastamme silloin esimiehiä miettimään pienintä mahdollista ajatusta ja tekoa, jolla he voisivat asiaa itse auttaa.  Niin töissä kuin kotonakin. Ja yllättäen ratkaisuja löytyykin. Kunhan pysähdytään miettimään ja pidetään asiaa riittävän tärkeänä.

Tavoitteeton oleminen hoitaa mieltä ja altistaa joskus omituisille ajatuksille. Mitähän tästä minun ajatusketjustani pitäisi ajatella?

Ylen digiviisaissa sanottiin, ettei meidän pidä työpaikkoja suojella vaan työntekijöitä. Miksi meillä siis on työsuojelupäälliköitä, mutta ei työntekijäsuojelupäälliköitä? Ja miksi itsepuolustuskurssilla ei opeteta itsensä puolustustaitoja? Siis sitä, miten puolustaa itse itseään itseltään. Ihminenhän on human being, ei human doing.

Lomalla meidän on usein helpompaa olla ainakin oman elämämme Chief Being Officer. Laskeutua olemiseen ja tavoitteettomaan aikaan. Usein tähän liittyy se, että olemme tekevinämme. ”Lähden nyt lämmittämään saunaa”. Istuskelen siis saunan verannalla järven selkää katsellen. ”Taidan mennä ongelle”. Ja pysähtynyt tuijottelu jatkuu. Ja sielu ja mieli lepäävät.

Toivottavasti nyt vaan ei nappaisi.

 

 

 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT