Skip to content
Erika Heiskanen10.10.2010 1:00< 1 min read

4. työpäivä: Tilaa itselle ja toisille

Aurinko ei pettänyt tänäänkään. Paahde tuntui tutulta heti aamusta. Vedenjuonnin merkitystä kerrattiin ajomatkalla työmaalle.

20101009-220

 

Tilan antamisen ja ottamisen merkityksestä on puhuttu moneen otteeseen ja perusteellisesti valmennuksen aikana. On haasteellista sovittaa osuvalla tavalla yhteen omat tarpeet, tarve huolehtia toisista, tarve huolehtia asioista ja kokonaisuudesta sekä antaa toisille tilaa. Ja kaikki tämä huomioiden sekä tilanteen että yksilöt. Itsestä huolehtiminen voi helposti jäädä jalkoihin.

Palautetta on annettu ja otettu vastaan jo monta päivää. Eilen toteutettiin lisäksi henkilökohtaiset coaching-keskustelut. Prosessointi on runsasta ja luo tarvetta pähkäillä asioita. Johtajien nimeämä teema päivälle: tilan antaminen itselle ja toisille, oli tervetullut ja osuva myös kehittymisen suhteen.

Tilaa antava johtaminen toi tulosta ja katos lasten päiväkodin (kontti, jonka sisälämpötila nousee huimiin lukemiin) päälle alkoi valmistua ja pääsimme jo valamaan työpajatilaksi muuntuvan kontin perustuksia.

 

20101010-125-2

 

Giving space to oneself and to others to take responsibility for work and well-being was the theme of the day. The theme of giving space has been a carrying theme during our journey together. Giving space has to do with recognising personal needs and listening to them – am I allowed to put myself first? And also about recognising the needs of others, not guessing them.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT