Skip to content
Erika Heiskanen11.4.2011 14:01< 1 min read

3. työpäivä: Startti yllätyksiä täynnä

Kolmas työpäivä käynnistyi pilvisenä. Matkalla työmaalle pidettiin muutama fotosessio auton ikkunasta.

Saavuimme työmaalle ja löysimme työnjohtaja Mr. Plattin PEACEn portin ulkopuolelta. Liityimme hämmentyneeseen joukkoon. Selvisi, että Pedro, jonka piti tulla päästämään meidän keskukseen ja työnteon kimppuun, ei ollut tullut, eikä hänen puhelimensa vastannut.

Mr. Platt soitti eri numeroihin, kunnes löytyi henkilö, joka sanoi pääsevänsä tulemaan avaamaan portin ja kytkemään hälytyksen pois päältä. Jatkoimme odottelua ja ryhdyimme jo hieman hommiinkin, mitä nyt pystyimme aidan ulkopuolta rapsuttamaan.

Hieman myöhemmin, ollessamme edelleen aidan ulkopuolella, Pedro saapuu vuolaasti anteeksi pyydellen paikalle. Hän on nuorempien sisarustensa huoltaja ja oli joutunut veljensä allergiakohtauksen vuoksi huolehtimaan hänet ensin lääkäriin. Pedro on 21-vuotias ja hän huolehtii kolmesta nuoremmasta sisaruksestaan.

Päästyämme työmaalle päivän johtajat Ilkka ja Tuire tiukensivat otettaan. Tiukkuus tosin on ehkä väärä sana, koska he nostivat tavoitteiksi itsenäisen ja yksilöllisen työskentelyn, suhteiden solmimisen paikallisiin sekä hyvän alaistyöskentelyn.

Päivän aikana aherrettiin sujuvasti moninaisissa tehtävissä. Iloista odotusta tulevasta toi tiilien ilmestyminen työmaalle. Ehkä vielä pääsemme laatoittamaan pihaa?

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT