Skip to content
20101011-219
Erika Heiskanen7.10.2010 11:001 min read

1. työpäivä: Kuumaa huumaa

Aurinko näytti itsensä heti aamusta ja ensimmäisen työpäivän haasteet olivat kovat: miten saada toimistotyöläiset onnistumaan rakennustyössä paahtavan auringon alla, vieraassa kulttuurissa ja broken Englishiä käyttäen?

Päivän mittaan lämpötilalukemat varjossa(!) kipusivat +32° C:een ja johtajat yrittivät löytää toisensa, paikalliset ja meidät muut. Jaettu johtaminen on haasteellista. Miten pitää toinen ajan tasalla omista keskusteluista, miten sopia etenemistavoista ja järjestyksestä, tauoista, tavoitteista, jne. yhdessä? Moni johtaja ei muista pitää alaisiaan ajan tasalla arjessa, vaikka se on osa omaa toimenkuvaa. Miten voi muistaa pitää kollegajohtaja perillä tilanteesta epätyypillisessä johtamisrakenteessa? Päivän johtajat kuitenkin onnistuivat tavoittamaan toisensa ja meidät, työt etenivät.

 

20101011-219

 

Loistavan porukan lisäksi päivän johtajilla oli tukenaan Väinö ja Rafael, paikalliset ammattilaiset. Taitoa ja voimaa oli molemmilla enemmän kuin keskikokoisessa rakennusyrityksessä, mutta kommunikointi englanninkielellä vaati kaikilta yhteistä yritteliäisyyttä. Miten löytäisimme sanoja englanniksi työkaluille, joiden nimeä emme tiedä edes suomeksi?

Päivän suoritus oli lopputuloksen näkökulmasta hurja: saimme aikaan noin kolminkertaisesti sen, mitä vielä eilen työmaalla vieraillessamme uskoimme saavamme aikaan. Ja kaikki ovat kykeneviä, valmiita ja halukkaita työhön vielä huomennakin! Eettinen johtaminen näyttäisi siis toteutuvan: sekä hyvinvointi että tulos samanaikaisesti.

 

20101007-178

 

Shared leadership and communication in a novel situation and surroundings was the theme of the day. Not to mention the sun, heat, physical strain and taking care of oneself and others. The day was a success: seven poles were put up which means seven holes were dug, fourteen wheelbarrow loads of concrete were made and put in, etc. All by hand. And well, by body.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT