Skip to content

Jenna Nordman

OTM, konsultti, Ethics Manager
REALISTINEN MAAILMANPARANTAJA, VALIDOIVA KUUNTELIJA, ASSERTIIVINEN TOTEUTTAJA

Jenna on kestävyyteen ja yritysvastuuseen erikoistunut juristi. Kansainvälinen oikeus, ihmisoikeudet ja ympäristöoikeus kuuluvat myös ydinosaamiseen ja muodostavat yhdessä raudanlujan pohjan ja uniikit valmiudet opastaa organisaatioita erilaisissa eettisissä kysymyksissä. Jenna tuntee myös läpikotaisin käytännönläheisen Business and Human Rights -opinsuuntauksen, joka on vielä melko harvinainen erikoistumisalue.

Jennan toimintaote on lämmin, joustava ja ymmärtäväinen. Tähän asti lähinnä yritys- ja sopimusjuristina toimineena hän omaa asiakeskeisen ja tinkimättömän otteen. Asenne on aina kuitenkin rennon maanläheinen ja kaikessa tekemisessä on sopivasti mukana vähän kuivaa huumoria.

TÄRKEIMMÄT OSAAMISALUEET

  • yritysvastuu
  • kestävyys
  • kansainvälinen oikeus
  • business and human rights
  • ympäristöoikeus
  • diversiteetti ja inkluusio
Juuriharja toimisto_2000px width
”Mikä oli todistettava.”
Jennan motto

JENNAN TAUSTAA

Jenna on hiljattain Helsingin yliopistosta valmistunut oikeustieteen maisteri ja tutkinut yritysvastuu- ja kestävyysliitännäisiä aiheita laajalla, syväluotaavalla ja käytännönläheisellä otteella. Poikkitieteellinen ja pragmaattinen lähestymistapa eettisyyskysymyksiin kääntyy kätevästi myös käytännön elämään ja monialainen osaaminen soveltuu ketterästi monenlaisiin organisaatioiden tarpeisiin.

Työura on tähän asti suuntautunut erilaisiin yritysjuristin tehtäviin. Kokemusta Jennalta löytyy mm. riita-, fuusio ja sopimuspuolelta, mutta veri vetää lujasti eettisyyskysymysten pariin.

Ihmisoikeusjuristin idealistisesta asenteesta ei noin vain pääse eroon ja Juuriharjasta löytyikin paremmin omiin arvoihin sopiva koti.

Luontaisin lähestymistapa niin työelämän pulmiin, kuin teoreettisiin tutkimusaiheisiinkin, on aina ollut alhaalta ylöspäin. Kysymyksiin tartutaan tosiasiat edellä ja teoria saa mukautua käytännön elämän vaatimuksiin. Jenna osaa huolehtia vastuullisuusvelvoitteiden tarkasta implementoinnista yrityksen dokumenteissa ja tulkita ne ymmärrettävään muotoon. Vastuullisuusstrategioiden ja -raportointien suunnittelussa ja fasilitoimisessa on myös paljon hyötyä, kun vastuullisuuden pohjalähteet ovat selkäytimessä.

KOULUTUS

  • OTM, Helsingin yliopisto