lainaus_header_tausta.png

juuriharja_valk.svg

Tiimien kehittäminen

img-triangle-white.png

Uusi tiimi on saatava nopeasti lentoon ja vanhankin tiimin ote kaipaa joskus tuoreutusta. Jokainen tiimi tarvitsee säännöllisesti keskustelua olemassaolonsa oikeutuksesta.  Keskustelua siitä mitä tarkoitusta varten työtä tehdään. Jokaisen tiimin jäsenen on myös tärkeä tuntea olevansa arvokas lisä tiimiin.

 

Toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset, kasvuodotukset tai niukentuvat resurssit voivat haastaa etsimään aivan uusia toimintatapoja ja työotetta. Joskus kertyneet tahmat ja rutiinit voivat heikentää tuottavuutta ja latistaa tunnelmaa. Joskus taas kovan kasvuvauhdin keskellä ei ole edes ennätetty sopia yhteisistä toimintatavoista.  Joskus on tarve viilata hyvää toimintaa vielä hitusen paremmaksi.

 

Tiimi-coaching auttaa tiimiä (esim. kehittämis-, asiakkuus- tai projektitiimiä) ja sen yksilöitä saamaan potentiaalinsa entistä paremmin käyttöön yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tiimi-coachingissa työskentelyn kohteena ovat yksilöt, heidän välinen yhteistyö ja tiimin suoriutuminen.

 

Tiimi-coaching tekee näkyväksi tiimin sekä sitä ympäröivän systeemin tavoitteita tukevat elementit ja  esteet. Ymmärrys tiimin toimintatavoista, ihmisten eroista ja yhtäläisyyksistä, osaamisesta sekä voimavaroista kasvaa coachingin myötä. Tiimi-coaching lisää arvostusta omaa ja tiimitoverin työtä kohtaan. Se myös vahvistaa keskinäistä luottamusta ja avoimuutta. Nämä kaikki puolestaan mahdollistavat parempaa oppimista yhdessä ja parempien toimintamallien löytymisen.

Onko sinulla kysyttävää?

OTA YHTEYTTÄ

Lataa pikaopas "Eettinen ja energinen työyhteisö"

LATAA OPAS