<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Jari Salo

”It-yhtiöt tekevät asiakkailleen epäeettisiä tarjouksia” - entä mitä siitä seuraa työntekijöiden hyvinvoinnille?

[fa icon="calendar"] 7.8.2013 16:34 Jari Salo

YLE:n uutisessa kuvataan kuinka julkisen sektorin hankintoja ohjaava hankintalaki ja siitä aiheutuva tilaajan ylivarovaisuus ajaa it-yhtiöitä tekemään ”epäeettisiä tarjouksia”, joissa hinta vedetään tietoisesti alas ja varsinainen liiketoiminnan kate saadaan myöhemmin välttämättömistä lisätöistä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Yritysvastuu valtionyhtiöissä, osa 2: Avoimuus, pitkäjänteisyys ja vastuullisuus

[fa icon="calendar"] 23.11.2011 15:53 Jari Salo

Kas niin, viime blogikirjoituksessani odottelemani Valtioneuvoston omistajapoliittiset tavoitteet ja periaatteet valtionyhtiöille on nyt julkistettu.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Häkämiehestä Hautalaan - mitä on yritysvastuu valtionyhtiöissä?

[fa icon="calendar"] 26.10.2011 14:50 Jari Salo

Lähes päivälleen kaksi vuotta sitten kommentoimme www-sivuillamme uutista, jossa kerrottiin silloisen valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta vastaavan ministeri Jyri Häkämiehen edellyttävän, että valtionyhtiöt laativat itselleen eettisen ohjeiston ja rakentavat nimettömät ilmiannot mahdollistavan järjestelmän. Tuo ministeri Häkämiehen lausunto syntyi silloisen Destian johdon väärinkäytösepäilyiden vuoksi.

 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Kansa janoaa vastuullisuutta

[fa icon="calendar"] 26.1.2011 17:25 Jari Salo

Suuryritysten on aika ryhtyä vastaamaan kansalaisten odotuksiin. Kahdeksan kymmenestä suomalaisesta on nimittäin sitä mieltä, että pörssiyritykset tulisi pistää raportoimaan yhteiskuntavastuustaan vuosittain. Pelkkä vapaaehtoisuus ei enää riitä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Lisää minulle, kiitos?

[fa icon="calendar"] 23.11.2010 17:55 Erika Heiskanen

Afrikan nousua maailmantalouden pelurina on odotettu vuosikymmeninä ja odotetaan edelleen. Moni elementti olisi kohdallaan: luonnonvaroja riittää sekä raaka-aineiden että turismin kasvattamisen näkökulmasta. Infrastruktuuri ei kuitenkaan oikein toimi, koulutusta ei saada kohdalleen ja terveydenhuolto tökkii. Useissa Afrikan maissa valtaapitävät näkevät vallan oman vaurastumisen välineenä ja moni uskookin, että siinä piilee loputon sudenkuoppa. Johtajan rooliin ei kuulu koko kansakunnan edun ajaminen vaan pikemminkin oman perheen ja heimon asioiden edistäminen.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Minä väitän

[fa icon="calendar"] 1.6.2010 13:54 Jari Salo

Eettiset kysymykset herättävät paljon mielipiteitä. Tässä muutamia väitteitä:

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Bisnes on paha

[fa icon="calendar"] 12.5.2010 9:57 Erika Heiskanen

Bisneksen ydin on ahneudessa ja liike-elämän elintilaa ja toiminnanvapautta pitäisi tarkastella hyvin kriittisesti. Lainsäädäntöä tulee tiukentaa ja valvontaa tehostaa. Yritysten pitäisi taata kaikille pysyvä ja jatkuva työsuhde, perua ilmastonmuutos ja taklata väestön vanheneminen.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Sokeus ja hyvä johtaminen?

[fa icon="calendar"] 4.5.2010 10:37 Jari Salo

Olin toissaviikolla Vilnassa, laajamittaisen eurooppalaisen yhteistyöhankkeen käynnistystyöpajassa. Ahkeran ja fokusoidun hanketyön ohella keskustelimme paljon etiikasta, johtamisesta ja kulttuurien välisistä eroista. Mitä hyvä johtaminen on ja onko se erilaista eri kulttuureissa?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Kaisa Heiskala

Onko olemassa omien arvojen mukaista elämää?

[fa icon="calendar"] 16.4.2010 8:39 Kaisa Heiskala

Kehitysjohtaja Roope Mokka on sanonut, että ”nuorille ei riitä mikään – ja se on vain hyvä asia.” Mokan mukaan kyse on nuorten halusta tehdä jotain suurta, kuten pelastaa maailma.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki