<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Sari Puurtinen

Mistä löytyy itselle hyvä olotila surkeuden ja titityy-onnellisuuden välillä

[fa icon="calendar"] 16.5.2017 12:03 Sari Puurtinen

Helposti syytämme ulkoisia tilanteita, pomoa ja työkavereita stressin aiheuttajiksi. Deadlinet paukkuvat, kiire riivaa, päällikkö hoputtaa, asiakkaat kaipaavat tarkennuksia ja kollega sairastuu. Miten selviytyä työtaakan alta? Miksi työkaveri porskuttaa samassa tilanteessa tyynesti eteenpäin?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Mitä väliä on vastuullisuusraportoinnilla?

[fa icon="calendar"] 22.3.2016 10:10 Jari Salo

 
Sain kunnian olla jäsenenä  EBEN Suomi Ry:n  yritysetiikan gradupalkinto 2016 arviointiraadissa valitsemassa parasta  suomalaista yritysetiikkaa tarkastelevaa pro gradu -tutkielmaa. 
Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Miten selvitä hengissä pakollisesta yritysvastuuraportoinnista

[fa icon="calendar"] 19.2.2016 16:36 Erika Heiskanen

Vastuullisuuraportointi on ollut jo pitkään osa monen yrityksen arkea, vaikka se on ollut laajalti vapaaehtoista. Vapaaehtoisten määrä ei ole ollut tyydyttävä ja nyt tilanne on muuttumassa. Pakollinen raportointi koskee jatkossa suuria yleisen edun kannalta merkittäviä yhtiöitä (listayhtiöt, luottolaitokset, vakuutusyhtiöt), joiden työntekijämäärä ylittää 500 henkeä joiden liikevaihto ylittää 40 miljoonaa euroa tai tase 20 miljoonaa euroa. 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Pääoma porkkanalaatikossa

[fa icon="calendar"] 16.9.2015 17:12 Erika Heiskanen

Pääoman liikkeet ja omistajien tuotto-odotukset aiheuttavat kuohuntaa, eikä aina syyttä. Aina elämä, yhteiskunta tai kaikki laitkaan eivät ole reiluja ja on tervettä, että epäreiluus ottaa päähän. Aikaa ja energiaa kannattaakin käyttää reilumman kokonaisuuden löytämiseksi ja rakentamiseksi. Pelkkä epäkohtien osoittaminen ei vie eteenpäin.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Eettiset periaatteet juurtuvat käytäntöön Laureassa

[fa icon="calendar"] 4.9.2015 7:30 Jari Salo

Tapasin kesälomien jälkeen tutun yhteistyökumppanimme Laurea ammattikorkeakoulusta, rehtori ja toimitusjohtaja Jouni Kosken. Hän oli aloittanut innolla uuden lukuvuoden - ja osasyy innostuneisuuteen kuulemma oli, että hänen mielestään Laurean isot periaatteelliset linjaukset ja rakenteet ovat nyt erinomaisella tasolla.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Eettisen johtajan kesä

[fa icon="calendar"] 11.6.2015 17:00 Erika Heiskanen

Onko kesä henkisen kasvun vai taantuman aikaa? Voiko samalla levätä ja kehittyä, vai pitäisikö keskittyä vain jompaan kumpaan?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jorma Turunen

Yritysvastuullisuudesta Suomelle uusi vientivaltti

[fa icon="calendar"] 27.9.2013 14:20 Jorma Turunen

Ilmaston lämpeneminen on vakava asia ja totta. Se tarjoaa kuitenkin myös mielenkiintoisia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Cleantech-liiketoiminnan arvo on jo luokkaa 25 MRD € ja se kasvaa 15 %:n vuosivauhdilla. Suomen erityisiä vahvuuksia Cleantech-liiketoiminnassa ovat puhtaan veden ja ilman tekemiseen liittyvät teknologiat, bioenergia, teollisuuden puhtaat prosessit sekä energiatehokkuus. Onnistuminen yritysvastuullisten liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämisessä edellyttää näkemyksellistä, vastuullista johtamista.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Tekisitkö sinä töitä irtisanomislappu kädessäsi?

[fa icon="calendar"] 6.9.2013 15:39 Jari Salo

Renesas Mobile Europe ilmoitti kesäkuussa 2013 irtisanovansa kaikki yhtiön Suomessa olevat 800 työntekijää. Syyskuun alussa johto kuitenkin ilmoitti, että yhtiölle on löytynyt uusi omistaja ja työt jatkuvat. Mitä kesällä oikein tapahtui? Ainakin se, että työntekijät jatkoivat hommia irtisanomisilmoituksesta huolimatta ja viimeistelyssä ollut älypuhelinalusta saatiin valmiiksi. Ja sitä kautta uusi omistaja.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Ikivanhat käytännöt ja soivat kellot

[fa icon="calendar"] 17.4.2013 11:06 Otso Jukarainen

Alko ansaitsi tänään otsikkotilaa esiin nousseen käytäntönsä vuoksi, jolla he oman kertomansa mukaan tutustuttavat hallintoneuvostonsa jäseniä toimintaansa monipuolisesti. Tuotteiden vastaanottaminen on Alkon näkemyksen mukaan tärkeää kokonaiskuvan muodostamiseksi. Viestintäjohtajan puolustuspuheenvuorossa nojataan vahvasti siihen, että kyseessä on ikivanha käytäntö ja vastuu sen muuttamisesta siirretään hallintoneuvostolle.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Eettisyydestä kilpailuetu

[fa icon="calendar"] 7.2.2013 17:13 Erika Heiskanen

Eettisyydestä kilpailuetu

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki