<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Sari Puurtinen
Sirkku Heinonen

“Ei pidä elää kiireessä, toimikaa ripeästi, nauttikaa hitaasti.”

[fa icon="calendar"] 1.8.2016 15:16 Sirkku Heinonen

Juuri ennen kesälomaani katselin kirjahyllyjäni miettien löytyisiköhän sieltä jotain lisättäväksi kummipoikani, hienon nuoren miehen, ylioppilaslahjaan. Silmäilin kirjojen takakansia: liian raskas, liian vanhahtava, liian kevyt, liian tuttu ja tavallinen. Sitten huomasin yhden kirjan tumman selkämyksen. Käsikirja 1600-luvulta. Juuri sopivan tuore, raskas ja kevyt. Kestää vuosikymmenten selailun ja lukemisen.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sari Puurtinen

Minkälaisia pähkinöitä sinulle on purtavana?

[fa icon="calendar"] 4.3.2016 16:45 Sari Puurtinen

Onko ympärilläsi innostuneita, rohkeita ihmisiä, mielekkäitä kysymyksiä ja merkityksellisiä ongelmia, joihin vanhat ratkaisut eivät riitä? Löytyykö työpaikaltasi yhteistä oppimista ja osaamista jakavia rakenteita? Entä avointa keskustelukulttuuria, jossa vaikeat asiat keskustellaan ja tehdään yhdessä?  

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sari Puurtinen

Mistä iloa ja intohimoa työhön?

[fa icon="calendar"] 1.2.2016 13:15 Sari Puurtinen

 Kansallisen Työelämä 2020 hankkeen visiona on tehdä suomalaisesta työstä Euroopan parasta. Työelämästrategiassa haastetaan työpaikkoja itse etsimään keinoja työn laadun ja tuottavuuden samanaikaiseen kehittämiseen ja työn imun lisäämiseen arjessa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jaana Venkula

Entä jos "burn outissa" onkin työ?

[fa icon="calendar"] 25.11.2014 13:43 Jaana Venkula

Työuupumista on käsitelty erityisesti työntekijän näkökulmasta viimeisten parinkymmenen vuoden ajan. Apua on haettu sekä työntekijän psyyken että fyysisen puolen hoidosta. Onpa viime vuosina alettu puhua siitäkin, mitkä tekijät työyhteisössä tulisi muuttaa, että siellä jaksettaisiin.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Sairauspoissaloista, johtamisen oikeudenmukaisuudesta ja työn mielekkyydestä

[fa icon="calendar"] 5.10.2012 13:56 Erika Heiskanen

Kun lapsi kaatuu ja loukkaa itsensä, aika harva aikuinen ryhtyy huutamaan, että “Miten sinä noin tumpuloit, tahallasi kaaduit! Älä koskaan enää kaadu tai leikkaan viikkorahoistasi!” Nyt kuitenkin sairauspoissaoloihin on haettu ratkaisua torumisen ja rankaisujen kautta. Tavoitteena on, että ihmiset paremmin kantaisivat vastuuta itsestään ja huolehtisivat tarkemmin työpanoksestaan. Samalla haetaan sitä, että taloudellinen taakka sairauspoissaoloista jaettaisiin työnantajan ja työntekijän kesken.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Kaisa Heiskala

Loma mielessä?

[fa icon="calendar"] 14.5.2010 18:28 Kaisa Heiskala

Sanotaan, että ainahan se on mielessä, nimittäin loma. Kun joululoma on vietetty, alamme odottaa jo seuraavaa: talvilomaa, pääsiäislomaa, kesälomaa…

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki