<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Jaana Kauppinen

Arvot arjen työkaluina ja suojakilpinä

[fa icon="calendar"] 2.6.2017 11:35 Jaana Kauppinen

Pro-tukipiste on 27 vuotta toiminut ihmisoikeusjärjestö, joka tekee sekä edunvalvontatyötä että tarjoaa tukipalveluja ja yhteisöllisen toiminnan mahdollisuuksia seksi- ja erotiikka-aloilla työskenteleville ihmisille sekä ihmiskaupparikoksen uhriksi joutuneille. Prostituution, seksityön ja Pro-tukipisteen toimintaideologian avaaminen olisivat kukin yhden arvoblogin kokoisia aiheita.

Tällä kertaa kerron kuitenkin siitä, kuinka arvojen kirkastamisesta tuli merkittävä osa Pro-tukipisteen työhyvinvointia.

Oikeudenmukaisuuden tunto ja perusoikeuksien puolustaminen yhdistävät

Arvoista on helppo puhua yleisellä tasolla. Vaikeudet alkavat siinä vaiheessa, kun arvot pitäisi muuttaa arkisiksi, toimintaa ohjaaviksi käytännön toimintaperiaatteiksi.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sari Puurtinen

Mistä löytyy itselle hyvä olotila surkeuden ja titityy-onnellisuuden välillä

[fa icon="calendar"] 16.5.2017 12:03 Sari Puurtinen

Helposti syytämme ulkoisia tilanteita, pomoa ja työkavereita stressin aiheuttajiksi. Deadlinet paukkuvat, kiire riivaa, päällikkö hoputtaa, asiakkaat kaipaavat tarkennuksia ja kollega sairastuu. Miten selviytyä työtaakan alta? Miksi työkaveri porskuttaa samassa tilanteessa tyynesti eteenpäin?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Operaatio Juuriharja: Ensimmäisen työpäivän haasteita

[fa icon="calendar"] 31.3.2017 17:21 Erika Heiskanen

Ensimmäinen työpäivä avautui aivan erilaisena, kuin mitä vielä edeltävän päivän työmaavisiitillä oli näyttänyt. Kaikki oli toisin. Hämmennys oli melkoinen ja johtajia haastettiin tosissaan, kun jo alkujaan outo ja epäselvä tilanne oli vielä muuttunut toiseksi ja yhä epäselvemmäksi. 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Henrika Franck

Terve organisaatio ajattelee

[fa icon="calendar"] 28.9.2016 11:15 Henrika Franck

Ystäväni kertoi äskettäin muuttuneesta elämäntyylistään: ”Olen alkanut treenata kolme kertaa viikossa, vähentänyt sokeria, jätin alkoholin puoleksi vuodeksi. Jaksan enemmän, luen enemmän, ajattelen enemmän“. Tämä saattaa kuulostaa naistenlehden kansikuvatekstiltä, mutta se sai myös minut miettimään terveyttä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Mika Monto

Elämää asiakasrajapinnassa

[fa icon="calendar"] 23.10.2012 15:49 Mika Monto

Luin jokunen aika sitten kirjan, business-kirjan. Se oli Zapposin CEO:n Tony Hsiehin “Delivering Happiness – a path to profits, passion and purpose”. Taustaksi, Zappos, alun perin on-line kenkäkauppa, perustettiin 1999 ja Amazon osti sen vuosikymmen myöhemmin 1,2 Miljardilla dollarilla.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Sairauspoissaloista, johtamisen oikeudenmukaisuudesta ja työn mielekkyydestä

[fa icon="calendar"] 5.10.2012 13:56 Erika Heiskanen

Kun lapsi kaatuu ja loukkaa itsensä, aika harva aikuinen ryhtyy huutamaan, että “Miten sinä noin tumpuloit, tahallasi kaaduit! Älä koskaan enää kaadu tai leikkaan viikkorahoistasi!” Nyt kuitenkin sairauspoissaoloihin on haettu ratkaisua torumisen ja rankaisujen kautta. Tavoitteena on, että ihmiset paremmin kantaisivat vastuuta itsestään ja huolehtisivat tarkemmin työpanoksestaan. Samalla haetaan sitä, että taloudellinen taakka sairauspoissaoloista jaettaisiin työnantajan ja työntekijän kesken.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Meri Vehkapera

Kyselimme joululahjoista

[fa icon="calendar"] 5.2.2012 22:43 Meri Vehkapera

Päätimme tehdä viime joulun alla (jouluna 2011) joululahjoja koskevan tutkimuksen, jonka tavoitteena oli selvittää, mitä työntekijöille, johdolle ja muille sidosryhmille annetaan joululahjaksi ja millaiset asiat vaikuttavat lahjan valintaan. Valitettavasti saimme pääkaupunkiseudulla toimivista asiantuntijayrityksistä kyselyymme vain 57 vastausta. Tämä tarkoitti noin 10 prosentin vastausprosenttia ja siten kyselyn vastaukset tarjoavat vain suuntaa antavaa tietoa aiheesta eikä niitä pidä yleistää koskemaan laajemmin pääkaupunkiseudun asiantuntijaorganisaatioita. Vastaajista noin kolmannes edusti suuria, yli 500 henkeä työllistäviä yrityksiä, reilu kolmannes 100–499 henkeä työllistäviä ja vajaa kolmannes alle 100 henkeä työllistäviä yrityksiä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Meri Vehkapera

Vastuullisuus ja kilpailuetu?

[fa icon="calendar"] 10.10.2011 23:11 Meri Vehkapera

Tein vastikään tutkimusta hotelli- ja ravintola-alan johtajien käsityksistä vastuulliseen yritystoimintaan liittyen. Vastaajien mielestä tärkeimpiä vastuullisuuteen liittyviä asioita heidän yrityksensä näkökulmasta olivat kannattavuus pitkällä aikavälillä, turvalliset ja laadukkaat palvelut sekä seuraavana henkilöstöjohtamisen keskeiset osa-alueet, kuten henkilöstön terveys ja turvallisuus, hyvinvointi ja jaksaminen sekä osaamisen kehittäminen. Tämän jälkeen järjestyksessä seurasivat ympäristöön liittyvät seikat, kuten ympäristöhaittojen ehkäiseminen, jätteiden määrän vähentäminen ja luonnonvarojen kestävä käyttö. Ei mitään yllätystä tällä saralla siis.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Lisää minulle, kiitos?

[fa icon="calendar"] 23.11.2010 17:55 Erika Heiskanen

Afrikan nousua maailmantalouden pelurina on odotettu vuosikymmeninä ja odotetaan edelleen. Moni elementti olisi kohdallaan: luonnonvaroja riittää sekä raaka-aineiden että turismin kasvattamisen näkökulmasta. Infrastruktuuri ei kuitenkaan oikein toimi, koulutusta ei saada kohdalleen ja terveydenhuolto tökkii. Useissa Afrikan maissa valtaapitävät näkevät vallan oman vaurastumisen välineenä ja moni uskookin, että siinä piilee loputon sudenkuoppa. Johtajan rooliin ei kuulu koko kansakunnan edun ajaminen vaan pikemminkin oman perheen ja heimon asioiden edistäminen.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Kuka haluaa töihin Tampereelle?

[fa icon="calendar"] 6.10.2010 14:54 Otso Jukarainen

Aamulehti kertoi pari viikkoa sitten, että Tampereen kaupunki ei jatkossa maksa sairausajalta palkkaa, jos työstä poissaolon syynä on työuupumus. Työuupumus kun ei päätöksen perusteiden mukaan ole sairaus vaan oire, jonka taustalla saattaa olla sairaus. Upea, vastuuta kantava päätös.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki