<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Erika Heiskanen

Voisiko palautteen antaminen ja vastaanottaminen olla helppoa ja hauskaa?

[fa icon="calendar"] 9.12.2014 15:59 Erika Heiskanen

Muistatko, kun opettelit kävelemään? Tai ajamaan polkupyörällä? Se oli aluksi varsin hankalaa ja pyllähdyksiä sattui useammin kuin olisi toivonut. Paria vuotta myöhemmin, polvet olivat ruvella ja kyynärpäät mustelmilla yhä harvemmin. Nyt molemmat todennäköisesti sujuvat mutkattomasti, ellei ole alla jäätä tai liian kova tilannenopeus päällä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Murroksesta läpi

[fa icon="calendar"] 25.11.2014 13:17 Erika Heiskanen

Yritysten toimintaympäristö on vaikeassa murroksessa. Pitäisi löytää uusia tuotteita sekä yhä tuottavampia tapoja toimia samalla kun sääntely ja muut rajoitukset kiristyvät. Samanaikaisesti pitäisi myös olla läsnä omassa elämässä sekä huolehtia itsestä ja läheisistä ihmissuhteista. Joskus yritysjohtajilla voi myös käydä mielessä huoli koko firman tulevaisuudesta. Fakta on se, että yksin näiden haasteiden kanssa ei pärjää kukaan. Miten saada siis jokainen organisaatiossa sitoutumaan oikeisiin asioihin ja kantamaan vastuunsa kokonaisuudesta?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Kestävän menestyksen tielle

[fa icon="calendar"] 12.11.2012 19:27 Erika Heiskanen

Viime vuosina suomalainen liike-elämä ja muut toimijat ovat heränneet keskusteluun eettisyydestä, moraalista ja laista. Syksyn aikana keskustelun polttopisteessä ovat olleet mm. Metson osingot ja irtisanomiset, Finnairin johtajavalinnat, Talvivaaran monet kysymykset, Linja-autoliiton vapaaliput, Liikenneviraston johtamiskäytännöt, verosuunnittelun ja veronkierron rajat sekä ihmisoikeudet ja työolosuhteet kehittyvissä maissa. Lista on pitkä. Vaalirahakysymyksetkään eivät vielä ole loppuunkäsiteltyjä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Yritysvastuu valtionyhtiöissä, osa 2: Avoimuus, pitkäjänteisyys ja vastuullisuus

[fa icon="calendar"] 23.11.2011 15:53 Jari Salo

Kas niin, viime blogikirjoituksessani odottelemani Valtioneuvoston omistajapoliittiset tavoitteet ja periaatteet valtionyhtiöille on nyt julkistettu.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Häkämiehestä Hautalaan - mitä on yritysvastuu valtionyhtiöissä?

[fa icon="calendar"] 26.10.2011 14:50 Jari Salo

Lähes päivälleen kaksi vuotta sitten kommentoimme www-sivuillamme uutista, jossa kerrottiin silloisen valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta vastaavan ministeri Jyri Häkämiehen edellyttävän, että valtionyhtiöt laativat itselleen eettisen ohjeiston ja rakentavat nimettömät ilmiannot mahdollistavan järjestelmän. Tuo ministeri Häkämiehen lausunto syntyi silloisen Destian johdon väärinkäytösepäilyiden vuoksi.

 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Kylmiä tilastoja, kuumia tunteita

[fa icon="calendar"] 10.8.2011 13:22 Jari Salo

Aloittelin kuuman kesän jälkeen työt viilentämällä päätäni annoksella kylmää statistiikkaa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Vaniljasta syvään vihreään

[fa icon="calendar"] 8.6.2011 21:59 Jari Salo

Kolme vuotta sitten Skanskassa haettiin strategisia linjauksia, joilla toisaalta selvittäisiin hengissä taantumasta ja toisaalta valmistauduttaisiin olemaan huippuiskussa, kun taantuma ennemmin tai myöhemmin väistyy.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

En etsi valtaa, loistoa...

[fa icon="calendar"] 21.12.2010 22:40 Jari Salo

Joulu on jo ovella ja vuosi 2011 kurkkii ikkunoista. On jälleen henkilökohtaisen tilinpäätöksen aika. Mitä tein vuonna 2010? Millaisia vaikutuksia teoillani oli? Sainko aikaan hyvää vai pahaa, tuinko oikeita vai vääriä asioita?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Se on mahdotonta

[fa icon="calendar"] 31.8.2010 0:25 Erika Heiskanen

Olen pienestä pitäen rakastanut valaita. Luontodokumentit ovat kaikkinensa saaneet minut liimautumaan tv-ruudun ääreen, mutta valaita koskevat ohjelmat ovat olleet ylitse muiden. Ne ovet ihmeellisiä! Sanomattakin on selvää, että olen aina haaveillut näkeväni valaita luonnossa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Kaisa Heiskala

Onko olemassa omien arvojen mukaista elämää?

[fa icon="calendar"] 16.4.2010 8:39 Kaisa Heiskala

Kehitysjohtaja Roope Mokka on sanonut, että ”nuorille ei riitä mikään – ja se on vain hyvä asia.” Mokan mukaan kyse on nuorten halusta tehdä jotain suurta, kuten pelastaa maailma.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki