<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Jari Salo

Mistä periaatteista pidät kiinni?

[fa icon="calendar"] 14.8.2014 9:53 Jari Salo

Rentouttava kesä on takana. Monipuolista tekemistä ja kokemista - samalla syvällisen pohdinnan aikaa. Jotenkin mökkilaiturilta onkiminen, perheen ja ystävien kanssa vietetty aika ja päämäärätön kesäkaduilla vaeltelu ohjaa kuin itsestään alitajuntaa pohtimaan elämän ja työn perusasioita.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Tekisitkö sinä töitä irtisanomislappu kädessäsi?

[fa icon="calendar"] 6.9.2013 15:39 Jari Salo

Renesas Mobile Europe ilmoitti kesäkuussa 2013 irtisanovansa kaikki yhtiön Suomessa olevat 800 työntekijää. Syyskuun alussa johto kuitenkin ilmoitti, että yhtiölle on löytynyt uusi omistaja ja työt jatkuvat. Mitä kesällä oikein tapahtui? Ainakin se, että työntekijät jatkoivat hommia irtisanomisilmoituksesta huolimatta ja viimeistelyssä ollut älypuhelinalusta saatiin valmiiksi. Ja sitä kautta uusi omistaja.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Miten luodaan vaikuttava eettinen ohjeisto?

[fa icon="calendar"] 10.5.2012 16:07 Jari Salo

Kuten blogiamme seuranneet tietänevät, meidän mielestämme eettinen ohjeisto on vaikuttava kun a) sen sisältö on laadukas ja tarkoituksenmukainen ja b) sen ympärille rakennetaan vahva eettinen kulttuuri.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Kuinka suuri on sinun epäluottamuskädenjälkesi?

[fa icon="calendar"] 18.11.2010 9:26 Otso Jukarainen

Ympäristövastuu, suhteemme luonnonvaroihin, tuntuisi olevan ilmastonmuutoksen hillitsemispyrkimysten myötä kaikkein vakavimmin otettu liiketoiminnan eettisyyden osa-alue. Jopa henkilökohtaisen hiilijalanjäljen käsitteestä on tullut melko tuttu kaikelle kansalle. Vaikkei oman hiilijalanjäljen koosta olisikaan tietoa tai edes kokisi tarvetta tietää sitä, pelkkä tieto sen olemassaolosta on alkanut tehdä tehtäväänsä ja näkyä valinnoissa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Organisaatiokulttuurin eettisyys vähentää johtajien stressiä ja lisää työn imua.

[fa icon="calendar"] 9.11.2010 21:25 Jari Salo

Vastavalmistunut, suomalaisella johtaja-aineistolla tehty tutkimus (Huhtala, ym., 2010) kysyy:
Tukeeko organisaatiokulttuurin eettisyys johtajien työhyvinvointia?
Ja vastaa: Kyllä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Ollaan kytiksellä

[fa icon="calendar"] 13.10.2010 10:10 Erika Heiskanen

Ystäväni, joka tekee kehitysyhteistyötä, on siinä itse asiassa huippuammattilainen, Suomen parhaita, päivitteli sitä, miten traumatisoituneiden yhteisöjen on haastavaa sitoutua pitkäjänteiseen kehittämiseen. Yhtenä hetkenä saatetaan haluta apua tähän ja seuraavaksi tukea tuohon, ollaan ikään kuin kytiksellä, tartutaan hanakasti uusiin mahdollisuuksiin saada jotain heti. Ammattilainen kuitenkin tietää, että säntäilemällä asiasta toiseen, ei saada mitään aikaiseksi.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Omistamisen etiikka - sitoutuuko omistaja?

[fa icon="calendar"] 28.5.2010 10:50 Erika Heiskanen

Nyt puhuttaa eettinen omistaminen. Siis mikä? Miten eettisesti voi omistaa? Missä sitä tapahtuu? Perheyhtiöissä, pörssiyhtiöissä vai molemmissa?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Sokeus ja hyvä johtaminen?

[fa icon="calendar"] 4.5.2010 10:37 Jari Salo

Olin toissaviikolla Vilnassa, laajamittaisen eurooppalaisen yhteistyöhankkeen käynnistystyöpajassa. Ahkeran ja fokusoidun hanketyön ohella keskustelimme paljon etiikasta, johtamisesta ja kulttuurien välisistä eroista. Mitä hyvä johtaminen on ja onko se erilaista eri kulttuureissa?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Kaisa Heiskala

Onko olemassa omien arvojen mukaista elämää?

[fa icon="calendar"] 16.4.2010 8:39 Kaisa Heiskala

Kehitysjohtaja Roope Mokka on sanonut, että ”nuorille ei riitä mikään – ja se on vain hyvä asia.” Mokan mukaan kyse on nuorten halusta tehdä jotain suurta, kuten pelastaa maailma.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki