<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Harri Pursiainen

Virkaetiikkaa

[fa icon="calendar"] 16.9.2013 18:08 Harri Pursiainen

Toista sataa vuotta sitten Suomea venäläistettiin. Virkamiesten lujuus oli koetuksella. Lappeen kihlakunnantuomari P. E. Svinhufvud istui sitkeästi käräjiään erotettunakin, koska hänen mielestään erottaminen oli laiton. Virkamiehen eetos ei taipunut Siperiassakaan. Rohkeus on virkamiehen hyve.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Tiina Salminen

Rohkeutta peliin

[fa icon="calendar"] 16.10.2012 14:41 Tiina Salminen

Kasvua, kilpailukyvyn parantamista, uusia innovointeja ja toimintatapoja haetaan suomalaisissa organisaatioissa tuskaisesti. Ympärillä vellova EU-alueen talouskriisi ja epävarmuus lisäävät vaikeuskerrointa. Epävarmassa tilanteessa toimintaa tehostetaan, riskinottoa kartetaan ja pyritään pelaamaan varman päälle. Tämä heijastuu myös henkilövalintoihin.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Kaiku vastaa

[fa icon="calendar"] 30.6.2011 12:36 Erika Heiskanen

Suomen hallituksen muodostamista oli mielenkiintoista seurata. Kaveruudet tulivat ja menivät ja välillä sanan säilä heilui - joillakin vauhdikkaammin kuin toisilla. Sitten piti taas hiukan ajatellakin asioita ja käyttäytyä fiksummin. Sanottuja sanoja ei kuitenkaan kukaan saanut takaisin. Miten nuo sanat mahtavat vaikuttaa yhteistyöhön jatkossa? Jotta yhteistyö toimii, on luottamusta toisiin osapuoliin oltava, eivätkä terävät kommentit ole omiaan rakentamaan vahvaa pohjaa. Tulevat presidentinvaalit ja kiusaus laukoa "totuuksia" kampanjoinnin aikana eivät tule helpottamaan hallituksen taivalta.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Vastuullisuus ja rekrytointi

[fa icon="calendar"] 15.6.2011 10:22 Otso Jukarainen

Kreikka on valokeilassa. On esitetty näkemyksiä, joiden mukaan Kreikka olisi aikanaan keplotellut itsensä euroon kyseenalaisin keinoin ja sittemmin Kreikan talouden vastuuttomasta hoitamisesta aiheutuneet seuraukset ovat tunnetut. Nyt jopa Suomea repii kahtaalle ajatus siitä, tuleeko yhden osallisen vastuuttomuuden seurauksista kantaa yhteistä vastuuta, vai antaa romahduksen tapahtua ja jokaisen huolehtia sen seurauksista tahollaan.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki