<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Sari Puurtinen

We can work it out

[fa icon="calendar"] 15.11.2016 14:28 Sari Puurtinen

Olipa ilo osallistua Rajattoman Riemun Iltaan, Linnanmäen 2016 Gaalaan viime viikolla.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Hofstede - Organisaatiokulttuurin strateginen mittaaminen

[fa icon="calendar"] 5.6.2016 18:11 Erika Heiskanen

Tutkimusten mukaan vain noin 10 % strategioista toteutuu aiotulla tavalla. Uuden strategian luominen edellyttää useimmiten muutosta, myös yrityskulttuurissa. Vihdoin on olemassa luotettavia keinoja yrityskulttuurin kehittämiseksi.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Sankarimyyjien ihannointi

[fa icon="calendar"] 7.11.2012 13:04 Otso Jukarainen

Pääsääntöisesti myyntiorganisaatiot etsivät uusia kykyjä ja valmentavat nykyisiä myyjiään huipputuloksentekijöiden toivossa. Niin kuin missä tahansa ammatissa, jotkut erottuvat osaamisellaan ja tuloksillaan ennemmin tai myöhemmin joukosta. Kärkipään myyjistä tulee sankareita, joista halutaan pitää kynsin hampain kiinni. He myös usein itse tietävät arvonsa ja pahimmillaan korruptoituvat asemastaan ja korvaamattomuudentunteestaan. Tämä on myrkkyä sekä organisaatiokulttuurille että myyjille itselleen ja pidemmällä tähtäimellä - ihan kaikille osapuolille.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Meri Vehkapera

Yrityskulttuurilla on merkitystä strategian toteutumisessa

[fa icon="calendar"] 15.8.2012 15:46 Meri Vehkapera

Kulttuuri on mielenkiintoinen sana. Laajimmillaan sillä viitataan kaikkeen ihmisen tekemään ja suppeimmillaan pelkkään korkeakulttuuriin. Sosiologiassa kulttuurin käsitteellä viitataan kaikkeen siihen, mikä on opittua ja mikä voidaan kielen välityksellä siirtää ihmiseltä toiselle ja sitä kautta siis myös sukupolvelta toiselle, esimerkiksi tapoja, uskomuksia, lakeja, tietoja ja taitoja. Kulttuuri nähdään myös erottelujen järjestelmänä, sillä sen avulla voimme luokitella ympäristöä, arvottaa itseämme ja muita sekä rakentaa identiteettiämme.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Yt-neuvottelut on käyty

[fa icon="calendar"] 19.1.2011 10:20 Erika Heiskanen

Psykologinen osaaminen on lisääntynyt. Tai ainakin sellainen vaikutelma tulee, kun kuuntelee yritysten erityistoiveita hankkeen käynnistämisen yhteydessä. Se on jotain erilaista kuin se, mitä aiemmin on ollut tässä mittakaavassa esillä talouden elpymisen alkuvaiheissa. Nyt moni nimittäin toivomalla toivoo, että raskaitten yt-neuvottelujen jälkeen kehittämisen lomassa varmistetaan hankkeessa myös se, että on aikaa keskustella ja tuoda esille kokemuksia, tuulettaakin.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki