<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Sari Puurtinen

Mistä löytyy itselle hyvä olotila surkeuden ja titityy-onnellisuuden välillä

[fa icon="calendar"] 16.5.2017 12:03 Sari Puurtinen

Helposti syytämme ulkoisia tilanteita, pomoa ja työkavereita stressin aiheuttajiksi. Deadlinet paukkuvat, kiire riivaa, päällikkö hoputtaa, asiakkaat kaipaavat tarkennuksia ja kollega sairastuu. Miten selviytyä työtaakan alta? Miksi työkaveri porskuttaa samassa tilanteessa tyynesti eteenpäin?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sirkku Heinonen

”We are not sensitive enough…”

[fa icon="calendar"] 14.10.2016 10:00 Sirkku Heinonen

Aivan kaikki eivät olleet viime perjantaina loppuunmyydyssä Nordic Business Forumissa, vaikka niin välillä saattoi tuntuakin. Myös Musiikkitalolla oli loppuunmyyty tilaisuus: HKO:n avoimet harjoitukset illan konserttia varten. Minä onnistuin saamaan lipun vain jonkun ystävällisen sielun toiminnan takia. Se kuuluisa ”Joku” oli itse estynyt osallistumaan harjoituksiin, mutta oli nähnyt vaivaa ja palauttanut lipun Musiikkitalon lipunmyyntiin, josta minä sen sitten sain. Hän oli tehnyt teon, jota kirjallisuudessa usein kutsutaan nimellä Random Act of Kindness. Teon, jonka tekeminen lisää tutkitusti teon tekijän onnellisuutta. HKO:n lipun suhteen teko lisäsi toki myös minunkin onnellisuuttani.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sari Puurtinen

Minkälaisia pähkinöitä sinulle on purtavana?

[fa icon="calendar"] 4.3.2016 16:45 Sari Puurtinen

Onko ympärilläsi innostuneita, rohkeita ihmisiä, mielekkäitä kysymyksiä ja merkityksellisiä ongelmia, joihin vanhat ratkaisut eivät riitä? Löytyykö työpaikaltasi yhteistä oppimista ja osaamista jakavia rakenteita? Entä avointa keskustelukulttuuria, jossa vaikeat asiat keskustellaan ja tehdään yhdessä?  

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sari Puurtinen

Mitä rohkeus on ja tekeekö se sinusta onnellisemman?

[fa icon="calendar"] 14.12.2015 10:59 Sari Puurtinen

Joulukuu ja arvioinnin paikka. Syksyn mittaan useammassakin organisaatiossa on korostettu rohkeuden merkitystä. Mitä rohkeus on, kuinka sitä voi työssään toteuttaa ja tekeekö rohkeus ihmisestä myös onnellisemman?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Onni on keskellä

[fa icon="calendar"] 20.9.2010 22:33 Erika Heiskanen

Aristoteles totesi aikoinaan, että elämän tarkoitus on onnellisuus. Onnellisuus on hänen mukaansa perimmäinen päämäärä, koska tavoittelemme sitä sen itsensä vuoksi eli ollaksemme onnellisia, emme saadaksemme onnen avulla jotakin muuta, mielestämme vielä parempaa tai arvokkaampaa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki