<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Sari Puurtinen

Yhteistä tekemistä vai yhteistyötä?

[fa icon="calendar"] 31.3.2017 8:21 Sari Puurtinen

Miten arvioisit ryhmäsi toimintaa? Onko se enemmän yhteistä tekemistä kuin yhteistyötä? Jos ryhmässä ei ole ymmärretty yhteistyön merkitystä, saatetaan samanmielistä hyrinää ja yhteistä puuhastelua pitää hyvänäkin yhteistyönä. Yhteisen tekemisen lisäksi aito yhteistyö tähtää yhteisten tavoitteiden toteuttamiseen ja merkityksellisten asioiden tekemiseen yhdessä paremmin kuin yksin.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sari Puurtinen

Minkälaisia pähkinöitä sinulle on purtavana?

[fa icon="calendar"] 4.3.2016 16:45 Sari Puurtinen

Onko ympärilläsi innostuneita, rohkeita ihmisiä, mielekkäitä kysymyksiä ja merkityksellisiä ongelmia, joihin vanhat ratkaisut eivät riitä? Löytyykö työpaikaltasi yhteistä oppimista ja osaamista jakavia rakenteita? Entä avointa keskustelukulttuuria, jossa vaikeat asiat keskustellaan ja tehdään yhdessä?  

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Kun ei tunnista tilannetta, ei voi harkita ja ratkoa

[fa icon="calendar"] 24.3.2011 16:34 Erika Heiskanen

Kirjoitin viimeksi ongelmanratkaisusta ja siitä, miten herkästi näemme rajoitteita ja esteitä ratkaisujen sijaan. Lähestymistapoina esillä olivat konvergoiva ja divergoiva ajattelu.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Nero vai vanhaksi käynyt ja tavoille oppinut

[fa icon="calendar"] 2.3.2011 22:03 Erika Heiskanen

EU-säädökset eläinten teurastamisesta ovat varsin tiukkoja. Syötäväksi tarkoitettua lihaa ei voi käsitellä missä vain ja miten vain, joidenkin mielestä ei oikein missään eikä mitenkään. Hyväksyttyjä teurastamoja ei ole jokaisessa niemessä ja notkelmassa. Teurastamon kannattavuus edellyttää tiettyä volyymiä. Harvaan asutuilla alueilla tämä johtaa käytännössä siihen, että eläimiä kuljetetaan joskus satoja kilometrejä pääsemään hengestään.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki