<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Erika Heiskanen

Pääoma porkkanalaatikossa

[fa icon="calendar"] 16.9.2015 17:12 Erika Heiskanen

Pääoman liikkeet ja omistajien tuotto-odotukset aiheuttavat kuohuntaa, eikä aina syyttä. Aina elämä, yhteiskunta tai kaikki laitkaan eivät ole reiluja ja on tervettä, että epäreiluus ottaa päähän. Aikaa ja energiaa kannattaakin käyttää reilumman kokonaisuuden löytämiseksi ja rakentamiseksi. Pelkkä epäkohtien osoittaminen ei vie eteenpäin.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

TYÖOIKEUDEN FAQ - AAMIAISSEMINAARI

[fa icon="calendar"] 10.9.2013 14:03 Jari Salo

Tervetuloa aamiaisseminaariin, jossa haemme vastauksia työelämän haasteellisiin kysymyksiin yhteistyössä Asianajotoimisto Borenius Oy:n kanssa!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Milloin on ok mennä päin punaista?

[fa icon="calendar"] 16.5.2012 16:42 Otso Jukarainen

Siitä huolimatta, että lähes päivittäin saamme valitettavasti lukea joko vahingossa tai tarkoituksella tapahtuneista epäeettisyyksistä, vieläkin joskus kuulee argumentteja, joiden mukaan organisaation arvopohjaisuuden ja eettisyyden kehittäminen on tarpeetonta tai liioittelua, koska ”aikuisille ihmisille pitäisi olla selvää mikä on oikeaa, hyväksyttävää ja väärää toimintaa”. Tai jotkut ovat sitäkin mieltä, että laki kertoo meille riittävällä tasolla, mikä on oikein ja mikä väärin. Tällaisia ajatuksia tuuletellaksemme kysymme usein: ”oletteko koskaan elämässänne kävelleet päin punaista liikennevaloa?” Se tuntuu olevan joukkiosta riippumatta melko yleinen synti. Täytyy tunnustaa, että omakin käsi nousee herkästi. Jatkokysymys kuuluu: ”tiesittekö kävellessänne päin punaista, että se on laitonta, niin ei saa tehdä?”

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Milloin on ok mennä päin punaista?

[fa icon="calendar"] 16.5.2012 16:30 Otso Jukarainen

Siitä huolimatta, että lähes päivittäin saamme valitettavasti lööpeistä lukea joko vahingossa tai tarkoituksella tapahtuneista epäeettisyyksistä, vieläkin joskus kuulee argumentteja, joiden mukaan organisaation arvopohjaisuuden ja eettisyyden kehittäminen on tarpeetonta tai liioittelua, koska ”aikuisille ihmisille pitäisi olla selvää mikä on oikeaa, hyväksyttävää ja väärää toimintaa”. Tai jotkut ovat sitäkin mieltä, että laki kertoo meille riittävällä tasolla, mikä on oikein ja mikä väärin. Tällaisia ajatuksia tuuletellaksemme kysymme usein: ”oletteko koskaan elämässänne kävelleet päin punaista liikennevaloa?” Se tuntuu olevan joukkiosta riippumatta melko yleinen synti. Täytyy tunnustaa, että omakin käsi nousee herkästi. Jatkokysymys kuuluu: ”tiesittekö kävellessänne päin punaista, että se on laitonta, niin ei saa tehdä?”

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Ei Pekkaa pahempi - eikä parempi

[fa icon="calendar"] 12.1.2011 9:00 Otso Jukarainen

Yritysten kehittymishalukkuus ja panostushalukkuus riippuvat niihin kohdistuvista paineista. Eettisyyden kehittäminen ei tee poikkeusta – valitettavasti.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Minä väitän

[fa icon="calendar"] 1.6.2010 13:54 Jari Salo

Eettiset kysymykset herättävät paljon mielipiteitä. Tässä muutamia väitteitä:

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki