<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Sari Puurtinen

Onnelliseksi työtä tekemällä

[fa icon="calendar"] 28.8.2015 15:51 Sari Puurtinen

Lomalla on helppo keskittyä onnen etsimiseen. Tänä kesänä onnea on etsitty kaappien kätköistä, iloa ja hyvää mieltä tuottavien esineiden löytämisestä ja muun ylijäävän tavaran pois heittämisestä. Jos onnellisuus löytyy kaapista, niin luulisi sen löytyvän myös työpaikalta ja työstä, hyvää tekevästä työstä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Vältä vauhtisokeus

[fa icon="calendar"] 17.8.2015 14:28 Erika Heiskanen

Joel Lehtosen hahmo Juutas Käkriäinen ei ole innostunut kelloista. “…suurin syy siihen, miksi Käkriäisellä ei ole kelloa, on sellainen, ettei hän kelloista välitä. Vastusta niistä on, alituisista härnääjistä korvan juuressa, ajannaksuttajista.” “Se komentelisi työhön. Ja komentelisi illalla maata.” Kesäloman jälkeen on ollut itsellänikin asettumista tähän kellojen maailmaan, vaikka olenkin innostunut kaikesta tulevasta.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Eettisen johtajan kesä

[fa icon="calendar"] 11.6.2015 17:00 Erika Heiskanen

Onko kesä henkisen kasvun vai taantuman aikaa? Voiko samalla levätä ja kehittyä, vai pitäisikö keskittyä vain jompaan kumpaan?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Mistä periaatteista pidät kiinni?

[fa icon="calendar"] 14.8.2014 9:53 Jari Salo

Rentouttava kesä on takana. Monipuolista tekemistä ja kokemista - samalla syvällisen pohdinnan aikaa. Jotenkin mökkilaiturilta onkiminen, perheen ja ystävien kanssa vietetty aika ja päämäärätön kesäkaduilla vaeltelu ohjaa kuin itsestään alitajuntaa pohtimaan elämän ja työn perusasioita.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

”It-yhtiöt tekevät asiakkailleen epäeettisiä tarjouksia” - entä mitä siitä seuraa työntekijöiden hyvinvoinnille?

[fa icon="calendar"] 7.8.2013 16:34 Jari Salo

YLE:n uutisessa kuvataan kuinka julkisen sektorin hankintoja ohjaava hankintalaki ja siitä aiheutuva tilaajan ylivarovaisuus ajaa it-yhtiöitä tekemään ”epäeettisiä tarjouksia”, joissa hinta vedetään tietoisesti alas ja varsinainen liiketoiminnan kate saadaan myöhemmin välttämättömistä lisätöistä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Eettisyydestä kilpailuetu

[fa icon="calendar"] 7.2.2013 17:13 Erika Heiskanen

Eettisyydestä kilpailuetu

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

No tää on vaan tätä meidän huumoria

[fa icon="calendar"] 30.1.2013 18:24 Jari Salo

Organisaatiokulttuuri. Se erottaa menestyjät häviäjistä.
Näin sanoo jokainen valveutunut johtaja ja organisaatiokehittäjä. Kun halutaan, että työ sujuu hyvin ja saadaan tuloksia, tarvitaan hyvä organisaatiokulttuuri.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Kestävän menestyksen tielle

[fa icon="calendar"] 12.11.2012 19:27 Erika Heiskanen

Viime vuosina suomalainen liike-elämä ja muut toimijat ovat heränneet keskusteluun eettisyydestä, moraalista ja laista. Syksyn aikana keskustelun polttopisteessä ovat olleet mm. Metson osingot ja irtisanomiset, Finnairin johtajavalinnat, Talvivaaran monet kysymykset, Linja-autoliiton vapaaliput, Liikenneviraston johtamiskäytännöt, verosuunnittelun ja veronkierron rajat sekä ihmisoikeudet ja työolosuhteet kehittyvissä maissa. Lista on pitkä. Vaalirahakysymyksetkään eivät vielä ole loppuunkäsiteltyjä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Valta ja vastuu itseämme kohtaan

[fa icon="calendar"] 22.12.2011 14:40 Otso Jukarainen

Joulun aika ja vuoden vaihtuminen on monelle henkilökohtaisen tilinpäätöksen ja eteenpäin katsomisen taitekohta. Sitä voisi verrata vaikkapa tiimalasiin, jossa mennyt vuosi panostuksineen suppiloituu vuoden loppua kohti aina tiiviimmäksi ja edessä olevan vuoden alku avaa uudet mahdollisuudet. Taitekohdassa katsomme, miltä mennyt näyttää ja tuntuu; missä onnistuimme tai epäonnistuimme ja miksi? Mitkä nousivat tärkeimmiksi hetkiksi ja jäivät muistoiksi? Mihin olemme elämässämme tyytyväisiä ja mihin emme?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Nero vai vanhaksi käynyt ja tavoille oppinut

[fa icon="calendar"] 2.3.2011 22:03 Erika Heiskanen

EU-säädökset eläinten teurastamisesta ovat varsin tiukkoja. Syötäväksi tarkoitettua lihaa ei voi käsitellä missä vain ja miten vain, joidenkin mielestä ei oikein missään eikä mitenkään. Hyväksyttyjä teurastamoja ei ole jokaisessa niemessä ja notkelmassa. Teurastamon kannattavuus edellyttää tiettyä volyymiä. Harvaan asutuilla alueilla tämä johtaa käytännössä siihen, että eläimiä kuljetetaan joskus satoja kilometrejä pääsemään hengestään.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki