<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Erika Heiskanen

Pääoma porkkanalaatikossa

[fa icon="calendar"] 16.9.2015 17:12 Erika Heiskanen

Pääoman liikkeet ja omistajien tuotto-odotukset aiheuttavat kuohuntaa, eikä aina syyttä. Aina elämä, yhteiskunta tai kaikki laitkaan eivät ole reiluja ja on tervettä, että epäreiluus ottaa päähän. Aikaa ja energiaa kannattaakin käyttää reilumman kokonaisuuden löytämiseksi ja rakentamiseksi. Pelkkä epäkohtien osoittaminen ei vie eteenpäin.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Kestävän menestyksen tielle

[fa icon="calendar"] 12.11.2012 19:27 Erika Heiskanen

Viime vuosina suomalainen liike-elämä ja muut toimijat ovat heränneet keskusteluun eettisyydestä, moraalista ja laista. Syksyn aikana keskustelun polttopisteessä ovat olleet mm. Metson osingot ja irtisanomiset, Finnairin johtajavalinnat, Talvivaaran monet kysymykset, Linja-autoliiton vapaaliput, Liikenneviraston johtamiskäytännöt, verosuunnittelun ja veronkierron rajat sekä ihmisoikeudet ja työolosuhteet kehittyvissä maissa. Lista on pitkä. Vaalirahakysymyksetkään eivät vielä ole loppuunkäsiteltyjä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

"Mitä hyötyä tästä on yritysjohtajalle?"

[fa icon="calendar"] 26.9.2012 19:12 Jari Salo

Olimme viime viikolla European Business Ethics Networkin vuosikonferenssissa. On aina hienoa olla mukana vaihtamassa näkemyksiä ja kokemuksia ympäri maailmaa työskentelevien etiikan ja yritysvastuun asiantuntijoiden kanssa. Me juuriharjalaiset pidimme kaksi esitystä omista asiakashankkeistamme ja saimme työstämme erinomaista palautetta ja uusia oivalluksia. Palkitsevaa!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Luottamuksen alamäki

[fa icon="calendar"] 25.6.2012 17:29 Erika Heiskanen

Iso kansainvälinen organisaatio oli menettänyt markkinoiden luottamuksen ja palkkasi kansainvälinen konsultti- ja tutkijaryhmän (Australia, Singapore, UK, USA) rakentamaan ja toteuttamaan hankkeen, jonka tavoitteena oli palauttaa markkinoiden luottamus tähän monikansalliseen organisaatioon. Organisaatio oli pankki. Johto linjasi, että ylin johto ei ole kehittämisessä mukana, eikä toimintaperiaatteisiin, palveluihin tai johtamisjärjestelmään saa tehdä muutoksia.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Yritysvastuu valtionyhtiöissä, osa 2: Avoimuus, pitkäjänteisyys ja vastuullisuus

[fa icon="calendar"] 23.11.2011 15:53 Jari Salo

Kas niin, viime blogikirjoituksessani odottelemani Valtioneuvoston omistajapoliittiset tavoitteet ja periaatteet valtionyhtiöille on nyt julkistettu.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Puhumalla ei saa kilpailuetua

[fa icon="calendar"] 3.11.2011 10:16 Otso Jukarainen

Keskusteluissa eettisyyden tai vastuullisuuden*) roolista myynnissä kuulen joskus mainintoja siitä, kuinka vastuullisuudella yritetään saavuttaa kilpailuetua ”puhumalla vastuullisuudestamme”. Tämä on loistava esimerkki siitä, miten vastuullisuudesta ei saa kilpailuetua. Jokainen asiansa osaava myynnin ammattilainen tietää varsin hyvin, että ei puhumalla mitään merkittävää myydä. Kertomalla itsestämme, ominaisuuksistamme ja erinomaisuudestamme vain kyllästytämme kuulijat kuoliaaksi. Näin emme ainakaan ansaitse luottamusta. Miksi sitten vastuullisuutta yritetään myydä näin? Ehkä ajatellaan, että tuotteiden tai palveluiden arvo asiakkaalle on toinen asia ja vastuullisuus toinen, liiketoiminnasta irrallinen asiansa. Näinhän voi myös olla. Jos vastuullisuus on vain pinnallista kuvan kiillottamista (engl. window-dressing), eikä strategista sisäänrakennettua vastuullisuutta, voi olla, että sitä on vaikea yhdistää osaksi tuotettua asiakasarvoa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Myynti-Huikkasesta Karppiseksi

[fa icon="calendar"] 14.9.2011 9:48 Otso Jukarainen

Kauppalehti kertoi eilen 13.9.2011 Perheleipurit Oy:n menestyksestä uuden hittituotteensa – Karppisen - siivittämänä. Karppinen on tuoteinnovaationa ihailtava – tuotteen lähtökohdaksi on otettu toimialan totuttujen pelisääntöjen uusiminen. Jos tuote ei ole sinulle entuudestaan tuttu, niin kerrottakoon, että leipä iskee vähähiilihydraattisuus –terveystrendiin (karppaus) kuin kuuma veitsi voileipämargariiniin. Karppinen sisältää minimaalisesti hiilihydraatteja, sen sijaan siinä on runsaasti proteiinia ja kuitua. Perinteisiä syitä vähentää leivän syöntiä ja siirtyä muihin ravintopitoisuudeltaan parempiin tuotteisiin ei siis vain ole kumottu, vaan niistä on tehty kilpailuetu. Uskomukseni mukaan moni terveellisyyssyistä leivän syöntiä rajoittanut sinänsä tykkäisi leivän syömisestä, jos se vastaisi paremmin hyvinvoinnin ja painonhallinnan tarpeisiin – näin Karppinen juuri tekee.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Selviytyjät, seurailijat ja edelläkävijät

[fa icon="calendar"] 17.8.2011 15:13 Otso Jukarainen

”Chryslerin ja Fiatin toimitusjohtajan Sergio Marchionnen mielestä sähköautoja on hypetetty liikaa. Marchionne uskoo, että kiristyviin vaatimuksiin polttoainetehokkuudesta vastataan parhaiten kehittämällä polttomoottoria.” (Taloussanomat 15.8.2011)

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki