<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Erika Heiskanen

Miten johtamisen eettisyyttä voi arvioida

[fa icon="calendar"] 13.2.2017 17:32 Erika Heiskanen

Johtamisen eettisyys vaikuttaa merkittävästi ihmisten arkeen, työn sujuvuuteen ja työilmapiiriin. Jos eettinen osaaminen on heikkoa, tulokset näkyvät sekä poissaolotilastoissa että tuottavuudessa. Linjakas, kirkas ja oikeudenmukainen tapa johtaa mahdollistavat vapaan ajatustenvaihdon, uteliaan oppimisen ja innovatiivisen työotteen. Lisäksi eettisellä johtamisotteella taklataan riskejä jo ennen niiden syntymistä.

Joanne B. Ciullan mukaan merkittävin kysymys ei olekaan “Mitä on tehokas johtajuus?” vaan “Mikä on hyvää johtajuutta?”

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Jaa rohkeasti, toimi läpinäkyvästi

[fa icon="calendar"] 13.9.2016 19:47 Erika Heiskanen

Moni johtaja tekee työtään yksin. Pääjohtajan pesti ei tarjoa useinkaan mahdollisuutta jakaa ajatuksia, ideoita ja tunteita vapaasti kollegojen kanssa. Osa tästä on ylivarovaisuutta. Laajempi jakaminen on mahdollista. 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Sari Puurtinen

Miksi ja miten kehittää omaa eettistä johtajuuttaan?

[fa icon="calendar"] 19.5.2016 10:45 Sari Puurtinen

Katarina Baer kysyy 15.5.2015 Hesarin Työ ja ura -kolumnissa toimivatko organisaatiot käytännössä niin eettisesti ja empaattisesti kuin mitä yritykset sivuillaan kertovat.  Onko työntekijöillä oikeasti mahdollisuus tehdä työssään ihmiskuntaa merkittävästi palvelevia asioita? Osoittautuuko eettisyys ja empaattisuus  silmänlumeeksi, paljastuuko sanojen takaa todellinen motiivi, työntekijöiden hyväksikäyttö?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Operaatio Juuriharja vahvistaa sisäistä hallintakäsitettä

[fa icon="calendar"] 3.5.2016 14:27 Erika Heiskanen

On kurja saada kriittistä palautetta asiasta, johon ei ole voinut vaikuttaa. Se tuntuu väärältä ja epäoikeudenmukaiselta. Mistä se johtuu, että joskus esihenkilömme tai muut työtoverimme ovat sitä mieltä, että olisimme voineet hoitaa jonkin asian, vaikka se ei selvästikään ollut omissa käsissämme? Tai miksi kollegamme sanoutuvat irti vastuusta ja väittävät, että eivät voi asialle mitään, vaikka vierestä katsoen homma näyttää täysin hallittavalta? Ilmiötä selittää yksilöllinen hallintakäsite, uskomus siitä, missä määrin voimme itse vaikuttaa elämäämme.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Operaatio Juuriharja on hämmästyttävä valmennus

[fa icon="calendar"] 29.4.2016 8:27 Jari Salo

Operaatio Juuriharja on hämmästyttävä valmennus. Siinä lähdetään pienen johtajaryhmän kanssa intensiiviselle matkalle Namibiaan, jossa tehdään paikallisten kumppanien kanssa jokin yhteinen työprojekti. 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Miten eettistä johtamista voi arvioida

[fa icon="calendar"] 11.3.2016 16:29 Erika Heiskanen

Pähkinänkuoressa  eettisen johtamisen arvioinnin näkökulmia voi lähestyä kolmen filosofin kautta:

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Epävarmuudessa kärvistelystä kukoistukseen

[fa icon="calendar"] 14.1.2016 17:22 Erika Heiskanen

Epävarmuuden sietäminen ja ihmisten johtaminen muuttuvassa toimintaympäristössä vaativat esimiehiltä ja johtajilta huomion kiinnittämistä yhä enemmän ihmisiin. Osaamisen on uudistuttava. Epävarmuus ei tule poistumaan, vaan siitä on tullut kiinteä osa uutta normaalia.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Eettisen johtajan kesä

[fa icon="calendar"] 11.6.2015 17:00 Erika Heiskanen

Onko kesä henkisen kasvun vai taantuman aikaa? Voiko samalla levätä ja kehittyä, vai pitäisikö keskittyä vain jompaan kumpaan?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Hätäapua eettiseen päätöksentekoon

[fa icon="calendar"] 24.2.2015 10:10 Erika Heiskanen

Meiltä juuriharjalaisilta kysytään usein, miten käytännössä voisi testata, onko päätös oikeasti eettinen. Moni johtaja ja esimies haluaisi nopeasti varmistaa ja arvioida päätöstensä kestävyyttä, jotta välttyisi niiden mahdolliselta pyörtämiseltä tai muilta harmeilta.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki