<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Otso Jukarainen

Eettisyyden kehittäminen – tarvitaanko sellaista?

[fa icon="calendar"] 13.11.2013 10:55 Otso Jukarainen

Eettisen liiketoiminnan kehittämisen parissa saamme ko. teeman osalta nähdä hyvin vaihtelevalla tietoisuuden ja toimeentarttumisen tasolla olevia organisaatioita. Tämä vaihtelu pätee oman kokemukseni pohjalta toimialaan tai organisaation kokoon katsomatta. On melko yllättävä havainto, että suuressakin kokoluokassa samalla toimialalla toimii yrityksiä, joista toisessa kysytään; ”miksi eettisyyteen pitäisi erikseen panostaa?” ja toisessa ajatellaan, että ”tämä on sekä riskien hallinnan että liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamisen kannalta ainoa tie, toimimmehan luottamusbisneksessä”. Toki kummassakin esimerkkitapauksessa koetaan tärkeäksi toimia luottamuksellisesti ja kestävästi, lukuisten eri sidosryhmien odotuksiin samanaikaisesti vastaten. Vain ensiksi mainitussa kuitenkin koetaan olevan immuuneja ongelmille ja että eettinen toiminta tapahtuu itsestään.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Selviytyjät, seurailijat ja edelläkävijät

[fa icon="calendar"] 17.8.2011 15:13 Otso Jukarainen

”Chryslerin ja Fiatin toimitusjohtajan Sergio Marchionnen mielestä sähköautoja on hypetetty liikaa. Marchionne uskoo, että kiristyviin vaatimuksiin polttoainetehokkuudesta vastataan parhaiten kehittämällä polttomoottoria.” (Taloussanomat 15.8.2011)

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Jari Salo

Vaniljasta syvään vihreään

[fa icon="calendar"] 8.6.2011 21:59 Jari Salo

Kolme vuotta sitten Skanskassa haettiin strategisia linjauksia, joilla toisaalta selvittäisiin hengissä taantumasta ja toisaalta valmistauduttaisiin olemaan huippuiskussa, kun taantuma ennemmin tai myöhemmin väistyy.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Erika Heiskanen

Ai, mikä eettinen johtaminen?

[fa icon="calendar"] 26.5.2010 12:08 Erika Heiskanen

Eettinen johtaminen on lyhyesti sanottuna hyvää johtamista. Hyvä johtaja pitää huolta sekä ihmisistä että tuloksesta. Hyvä johtaja tekee siis työnsä hyvin!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki