<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=684484911759065&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Juuriharja blogi

Otso Jukarainen

Mahdotonta

[fa icon="calendar"] 27.5.2011 16:43 Otso Jukarainen

Aina silloin tällöin asiantuntija kohtaa tilanteen, jossa asiakas pyytää toimittamaan jotakin, mikä asiantuntijan näkökulmasta ei ole ns. paras ratkaisu asiakkaan itsensä kannalta. Esimerkiksi valmennusliiketoiminnassa olennainen aikaresurssi tuntuu olevan jatkuvasti kortilla. Vaikka asiantuntija kuinka taitavasti yrittäisi kertoa, miksi asiakkaan kannalta olisi parasta toimia toisin, asia on usein monimutkainen. Samanaikasia kehityshankkeita, organisaatiomuutoksia ja vaikka sun mitä resursseja vaativia toimenpiteitä on yhtäaikaa käynnissä ja vielä pitäisi kyetä ihan perusbisnestäkin tekemään. Erityisesti johdon aikaa haluttaisiin käyttää kaikenlaiseen tärkeään. Tärkeitä asioita vain on niin paljon, ettei aikaa riitä samanaikaisesti niihin kaikkiin. Seurauksena on se, että asiakas pyytää asiantuntijaa toteuttamaan jotain sen vaatimatta kuitenkaan asiakkaan resursseja.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Moraalisi - koukku vai karkotin?

[fa icon="calendar"] 4.5.2011 11:31 Otso Jukarainen

Työskennellessäni asiantuntijoiden kanssa törmään tämän tästä erilaisiin myyntiä estäviin asenteisiin, pelkoihin ja uskomuksiin, kuten:

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Positiivisia merkkejä

[fa icon="calendar"] 2.2.2011 12:42 Otso Jukarainen

Aika ajoin on ilo kohdata ihmisiä ja organisaatioita, jotka toimivat monella tapaa poikkeuksellisen fiksusti. Eilisellä asiakastapaamisellani minulle sattui tällainen kokemus (olisi todella mukava mainita tämä positiivinen esimerkki nimeltä, mutta en harmikseni tullut siihen lupaa kysyneeksi.)

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Minkä ympäri maailmasi pyörii?

[fa icon="calendar"] 14.9.2010 13:36 Otso Jukarainen

Valittujen palojen tutkimuksen*) mukaan suomalaiset ovat arvioineet sijoitusneuvojat vähiten luotettujen ammattilaisten joukkoon. Pankki- ja rahoitusalan laaja pyrkimys tehdä asiantuntijoista myyjiä on siis onnistunut mainiosti.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]
Otso Jukarainen

Asiakas on hölmö

[fa icon="calendar"] 3.9.2010 12:06 Otso Jukarainen

Joskus työssäni kuulen asiantuntijamyyjiltä tuskastelua, kun asiakkaat eivät "tajua".

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tilaa blogi

Kategoriat

Näytä kaikki